Fodbold: Viborg slår Næstved på udebane i omkamp

Viborg var bagud, men kom tilbage mod Næstveds ti mand og vandt 3-1 i klubbernes omkamp i 1. division.

Jacob Neestrup er cheftræner i Viborg FF (arkivbillede).

Næstved og Viborg FF krydsede klinger igen i Næstved i en omkamp i 1. division torsdag, og det slap gæsterne bedst fra.

Ved 0-1 tillod Viborg sig at misbruge et straffespark, men med ti mand i næsten en time og ni mand i de sidste minutter kunne Næstved ikke holde stand i anden halvleg.

Viborg vandt kampen 3-1 og spillede sig på andenpladsen i rækken med 27 point. Det samme har Vejle på førstepladsen og FC Fredericia på tredjepladsen.

Fodboldens Disciplinærinstans besluttede, at det oprindelige 2-2-opgør 22. september skulle spilles om.

Baggrunden var en protest fra Viborg over, at Næstved-spilleren Stefan Vico ikke blev udvist i en kamp i september, da han i det 93. minut af det oprindelige opgør ved stillingen 2-2 modtog sit andet gule kort i den kamp.

Omkampen var lidt over 20 minutter gammel, da Næstveds Mark Kongstedt vendte rundt i feltet og hamrede bolden sikkert i kassen.

Syv minutter senere blev hjemmeholdet reduceret med en spiller, da Joel Felix rev en modstander omkuld i straffesparksfeltet og fik rødt kort.

Viborgs Christian Sivebæk misbrugte dog det efterfølgende straffespark og måtte gå til pausen bagud 0-1.

Dermed lignede det en hård opgave for Næstveds ti spillere, og anden halvleg var da heller ikke mere end fem minutter gammel, før gæsterne udlignede.

Gambiske Alassana Jatta satte en modstander af, og den 20-årige angriber, som Viborg hentede i Estland i august, kanonerede bolden i netmaskerne til 1-1.

Næstved-keeper Mikkel Bruhn måtte diske op med flere flotte redninger, og efter en god time forsvarede hjemmeholdet sig stadig.

Viborg misbrugte endnu en stor mulighed ved Jeff Mensah, men halvvejs inde i halvlegen gik det galt.

Viborgs Tobias Bech lagde bolden til rette for Jatta, der nemt blev dobbelt målscorer, da han skubbede bolden i mål til 2-1.

I slutminutterne fik hovedpersonen fra det oprindelige opgør så sit røde kort, da Næstveds Stefan Vico modtog sin anden advarsel, og i tillægstiden øgede Mikkel Agger til 3-1.

Kort efter sidste fløjt meddelte Næstved-direktør Peter Nielsen så ifølge TV3 Sport, at Næstved vil nedlægge protest primært med afsæt i straffesparket og udvisningen af Joel Felix.