Landstræner i freestylefodbold: - Jeg har set et par talenter i Troldhede

Jonglering, balancering og andre fede tricks med en fodbold var der i dag fokus på i Troldhede.

Landsholdstræneren i freestyle fodbold og nogle af Danmarks bedste freestylere var lørdag samlet til en workshop i Troldhede. Mere end tyve børn var mødt op for både at vise hvad de kunne, men også for at lære nye tricks af nogle af landets bedste.

Landstræneren håber på, at workshops som denne kan hjælpe til at unge freestylere får nogle at træne med.

- Vi har nogle lokale freestylere, der egentlig gerne vil træne og gerne vil have nogle flere kammerater at træne med, siger Lars Munck Petersen. 

Det er nemlig sådan, at der endnu ikke er nogle klubber, som freestylerne kan samles i. Nye tiltag skal gøre det lettere for børnene at komme i gang med at træne.

- Nu har vi DM og begynder DM, og det skal hjælpe til at børnene får mere motivation til at træne, siger Lars Munck, der godt kan forstå, hvis det er svært for børnene at få trænet, hvis de ikke har noget at træne hen imod. 

Talentspejdere

Udover at være med til at skabe et fællesskab, hvor unge freestylere kan møde ligesindede, har landstræner Lars Munck også en anden plan med dagens besøg i Troldhede.

- Det kan jo være, at vi opdager, at der er nogen, der har trænet i skyggerne, siger han.

- Vi oplever faktisk tit, at der er nogen, der er lidt generte og måske tænker, at de ikke er gode nok. Herude får de så en mulighed for at se, hvordan de klarer sig i forhold til gennemsnittet, fortsætter landstræneren. 

Og landstrænerens tur til Troldhede har ikke været helt forgæves. 

- Jeg har set et par talenter, som sagtens kunne være med i DM på et tidspunkt, fortæller han.

Her kan du se to af deltagerne i workshoppen freestyle med fodbolden. 

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.