Børn med mod til mad på madskole i Houlkær

2.000 børn er i denne uge på madskole, hvor de skal lære at turde lave mad.

Menuen på Houlkær Skole i Viborg er i dag mast kylling. Den bliver lavet af 18 børn, der i denne uge er på madskole.

Madskolen er et samarbejde mellem 4H og organisationen Landbrug og fødevarer. Ideen er, at børnene skal lære mere om mad og lave den, som de voksne gør.

- Vi får meget mad, som vi også får derhjemme, så her skal vi faktisk selv prøve at være voksne, siger, Sofie Amalie Krobak Jensen, der er en af deltagerne.

Ida Elgaard Jensen er i år med som hjælper. Men hun har selv været deltager på madskolen seks gange.

- Jeg syntes, det er hyggeligt, at man sådan er fælles om at lave mad. Og så er det fedt, at vi har en hel uge til at prøve forskellige retter af i, siger Ida Elgaard Jensen.

Madskolerne har eksisteret siden 2004, og ifølge sidste års forældreevaluering er madskolen med til at give børnene større mod på at lave mad og smage på nye fødevarer. Evalueringen siger, at over 86 procent af forældrene mener, at deres barn er blevet mere bevidst om mad og sundhed efter madskolen.

Børnene skal i denne uge smage på al maden, og senere skal de også se, hvor den kommer fra.

Se her reportage fra madskolen i Viborg.
Foto: Jesper Mortensen

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.