Borgmester sygemeldt

Ulrik Wilbek er blevet sygmeldt fra posten som borgmester i Viborg.

Ulrik Wilkbek (V) har været borgmester siden 2018.
Ulrik Wilkbek (V) har været borgmester siden 2018.
Foto: Mogens Lyngsø / TV MIDTVEST

Borgmester i Viborg Kommune Ulrik Wilbek er sygemeldt.

Det bekræfter kommunikationschef i Viborg Kommune Rune Jungberg Pedersen over for TV MIDTVEST, at Wilbek er tirsdag er blevet sygemeldt.

Borgmesteren er i første omgang sygemeldt til og med 28. september.

Kommunikationschefen har ikke yderligere kommentarer herunder årsagen til sygemeldingen.

Ulrik Wilbek har været borgmester i Viborg Kommune siden 1. januar 2018, og er også formand for socialudvalget i Kommunernes Landsforening og formand for Midtjyllands Lufthavn, som er ejet af ni kommuner, herunder også Viborg Kommune. 

Sygemelding kommer ovenpå en større opgave for Wilbek som formand for Midtjyllands Lufthavn. 

I begyndelsen af september i år opsagde operatøren på flyruten mellem Karup og København, DAT, sin aftale med Midtjyllands Lufthavn, og lufthavnens bestyrelse stod derfor med en større opgave at finde et nyt selskab til at overtage flyruten. Tidligere på året måtte DAT også stoppe flyvningen midlertidigt af økonomiske årsager. 

Sidste sommer blev borgmesteren diagnosticeret med en hørelidelse kaldet 'Sudden deafness'. Dengang forklarede han, at lidelsen betød, at han måtte sige melde fra til flere aftaler grundet sin sygdom, men valgte ikke at holde orlov fra jobbet som Viborgs borgmester, men droslede ned på opgaver. 

Viceborgmester tager over

Mens Viborgs borgmester er sygmeldt tager viceborgmester Mads Panny fra socialdemokratiet over for en del af borgmesterens opgaver.

- Det betyder konkret, at jeg skal agere mødeleder ved byråds- og økonomiudvalgets møder, og repræsentere borgmesteren ved arrangementer, fortæller Mads Panny.

Ulrik Wilbek er sygemeldt foreløbigt indtil 29. september, og i den periode vurderer viceborgmesteren ikke, at det midlertidige fravær får stor betydning for byrådets arbejde.

- Vi tror og håber, at Ulrik vender tilbage om ti dage og så skal det nok gå. Der er heldigvis en dygtig forvaltning bag, og vi står klar til at gribe det, der skal gøres, siger Mads Panny, som først og fremmest håber på bedring for borgmesteren. 

- Jeg ønsker først og fremmest Ulrik god bedring, og håber og forventer, at han kommer godt ud på den anden side. Det er synd for ham, siger Mads Panny.