Årsag til brand i Viborg: - Vi er på bar bund

Fredag aften udbrød der brand i en erhvervsbygning i Viborg. Ifølge indsatslederen hos Midtjysk Brand & Redning er man på bar bund, hvad angår brandårsagen.

En erhvervsbygning på Ølandsvej i Viborg gik fredag aften op i røg. Politiet modtog henvendelsen omkring kl. halv ti, og Midtjysk Brand & Redning brugte flere timer på at komme flammerne til livs. 

Lørdag eftermiddag er brandårsagen fortsat ukendt. 

- Vi er helt på bar bund omkring brandårsagen, fortæller Anders Dahl Jensen, der er indsatsleder hos Midtjysk Brand & Redning.

Det er brandteknikere, der nu skal foretage undersøgelserne, som skal opklare, hvorfor branden opstod.

- Det bliver i starten af den nye uge, fortæller Ole Vanghøj, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands politi.

Rørte ved så lidt som muligt

Efter mange timers slukningsarbejde kørte Midtjysk Brand & Redning fra adressen på Ølandsvej kl. syv lørdag morgen. Den lange slukning skyldes blandt andet, at der skulle tages hensyn til de spor, som kan fortælle, hvorfor branden opstod.

- Vi skal passe på, når vi begynder at pille tingene fra hinanden. Vi skal selvfølgelig gøre vores arbejde, men vi skal også sikre, at man kan finde brandårsagen. Det skal forenes, og derfor kan det godt tage lidt længere tid at slukke, fortæller Anders Dahl Jensen.

- Normalvis gør vi det, at vi går og flytter på tingene, men på grund af efterforskningen rørte vi så lidt ved det, og derfor har slukningen været mere besværlig.

I forbindelse med branden blev flere kørt til tjek for røgforgiftning på hospitalet. Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at alle er udskrevet igen.

I flere timer kæmpede brandfolkene mod flammerne i Viborg. 
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.