Anklager om selvmordsforsøg med ricin: En meget usædvanlig sag

En ung mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger efter at have forsøgt at fremstille en farlig gift.

En 21-årig mand erkendte i retten i Viborg i dag, at han havde forsøgt at lave den farlige gift ricin for at begå selvmord.

Manden var tirsdag årsag til en større politiaktion på Kirkebækvej i Viborg, efter han selv havde ringet ind og fortalt, at han havde fremstillet giften. Det fik politiet til at sætte gang i det helt store beredskab for at undgå spredning, fordi ricin selv i meget små mængder kan være dødelig.

I dag har den 21-årige mand fra Viborg været i grundlovsforhør, hvor han fortalte, at han helt tilbage i marts var begyndt at fremstille ricin ved at knuse castorbønner og trække giftstoffet ud som et pulver.

- Han troede ikke, han var lykkedes med at fremstille ricin, fordi han stadig er i live, siger anklager Jesper Klyve fra Midt- og Vestjyllands Politi.

 

En meget alvorlig sag

Efter anmeldelsen har politiet arbejdet på at få klarlagt, hvilket stof pulveret bestod af, og kort efter grundlovsforhøret indløb de sidste laboratorieundersøgelser, som slår fast, at det er giften ricin. Den 21-årige forklarede i retten, at han udelukkende havde fremstillet det for at tage sit eget liv.

- Det er heldigvis en meget usædvanlig sag. Hverken som anklager eller i øvrigt har jeg hørt om nogen, der har haft noget at gøre med så farligt et stof. Derfor er sagen også blevet håndteret af politiet med stor alvor, siger Jesper Klyve.

Den unge mands ekskæreste havde fundet en ny kæreste, og det havde gjort den 21-årige mand så ked af det, at han ville tage sit eget liv.

quoteDet er heldigvis en meget usædvanlig sag. Hverken som anklager eller i øvrigt har jeg hørt om nogen, der har haft noget at gøre med så farligt et stof.

Jesper Klyve, anklager, Midt- og Vestjyllands Politi

Manden er sigtet efter paragraf 192a, der handler om besiddelse af våben, sprængfarlige stoffer eller kemiske våben. Indtil videre sidder han varetægtsfængslet frem til den 3. oktober. Han har ikke kæret rettens afgørelse til landsretten.

Politiet forventer, at man i løbet af onsdagen vil påbegynde rengøringen af det hus, hvor giften befandt sig.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.