Anklager kræver langvarig straf til dækkonge

Erhvevsmanden Bent A. Nielsen skal seks år i fængsel for bedrageri af særlig grov beskaffenhed, hvis det står til anklagemyndigheden.

Erhvervsmanden Bent A. Nielsen er fredag i retten i den store sag om svindel og bedrageri i forbindelsen med Bent A. Nielsens ejerskab af genanvendelsesvirksomheden Genan.

Bent A. Nielsen skal idømmes mindst seks års fængsel, hvis det står til anklagemyndigheden. Det var påstanden fra Bagmandspolitiets anklager, da han fredag morgen tog fat på den afsluttende procedure i Genansagen fra Viborg.

76-årlige Bent A. Nielsen er tiltalt for bedrageri og mandatsvig af særlig grov beskaffenhed.

Anklagemyndigheden mener, at han har overført 73 mio. kr. til sig selv fra dækvirksomheden Genan. Samtid mener anklager Martin Stassen fra Bagmandspolitiet, at der er ført bevis for, at Bent A . Nielsen har ført en række banker bag lyset for at få dem til at låne et milliardbeløb til Genan.
 

Det sidste er revisor Bjarne Nielsen tiltalt for at have medvirket til. Han kræves idømt en straf, der er lidt kortere end Bent A. Nielsens.

TV MIDTVEST har tidligere dækket den langstrakte retssag mod Bent A. Nielsen. Se et indslag her: Viborgs dækkonge afviser alle anklager i den omfattende Genan-sag om svindel i millionklassen.

Begge de tiltalte nægter sig skyldige og vil frifindes.

Overblik over sagen