Viborgs dækkonge i retten: - Min verden er realiteter. Jeres er fantasier

Retssagen mod dækkongen og millionæren Bent A. Nielsen fortsatte mandag ved retten i Viborg.

Mandag fik den svindel-tiltalte Bent A. Nielsen for anden gang lejlighed til at forklare sig, da den omfattende retssag mod ham fortsatte ved Retten i Viborg. 

Stifteren af virksomheden Genan, der genbruger og forarbejder dæk, er tiltalt for bedrageri og mandatsvig for tilsammen 500 millioner kroner. Begge forhold har en straframme på op til otte års fængsel.

TV MIDTVESTs reporter i retten fortæller, at Bent A. Nielsen virkede klar og forberedt. Bevæbnet med en stak papirer tog han plads i vidneskranken, hvor han forklarede, at han ikke mener, at der er noget ulovligt i hans dispositioner i forbindelse med en række låneaftaler mellem Genan og nogle af hans personligt ejede selskaber.

- Jeg synes, at I skulle sætte jeg ordentlig ind i tingene, sagde den tiltalte dækkonge blandt andet til Bagmandspolitiets anklager.

Bent A. Nielsen mente heller ikke, at alle spørgsmål fra anklageren var relevante.

- Det spørgsmål har ikke noget med sagen at gøre, lød det.

På et tidspunkt erkendte han dog:

- Det er ikke altid min verden svarer til jeres, hvorefter han tilføjede:

- Min verden er realiteter. Jeres er fantasier.

HER ER ANKLAGERNE MOD VIBORGS DÆKKONGE

Påvirket af situationen

Ifølge TV MIDVESTs reporter virkede Bent A. Nielsen meget påvirket af hele situationen. Han ønsker ikke at stille op til interview og vil ikke citeres for noget. Det er reporterens indtryk, at Bent A. Nielsen føler sig som et uskyldigt offer i et komplot.

Forud for retssag i Viborg om millionsvindel har erhvervsmanden Bent A. Nielsen udgivet sit eget forsvarsskrift.

I oktober sidste år fik dækkongen da også fået lavet en særavis med titlen "Den Sande Historie om Genan". I den 20 sider lange avis afviste han punkt for punkt alle beskyldningerne mod ham og kom sin version af sagen. Forsvarsskriftet blev trykt i 21.000 eksemplarer og omdelt i Viborg og omegn. En utraditionel fremgangsmåde, erkendte hans forsvarer dengang.

- Det var et tilbagesvar til, at Bent Nielsen ikke følte, at han kom til orde i pressen og ikke blev hørt på korrekt vis.  Historien var ikke tilstrækkeligt nuanceret fortalt, forklarede forsvarsadvokat Jakob Lund Poulsen

Afhøringen af Bent A. Nielsne fortsætter i morgen. Der er afsat i alt 24 retsdage til sagen, hvor der forventes at falde dom i slutningen af marts.

Viborgs dækkonge afviser alle anklager i den omfattende Genan-sag om svindel i millionklassen.