Afgang aflyst: Fly ramte fugl i Karup

Kaptajnen opdagede rester af en fugl omkring den ene motor før afgang fra Karup - derfor skal motoren nu undersøges. Uheldet er blandt andet skyld i, at regeringsforhandlingerne i København måtte udsættes (arkivfoto).

Flyruten mellem Karup og København blev fredag eftermiddag ramt af forsinkelser, da et fly fra luftfartsselskabet Danish Air Transport ramte en fugl under indflyvningen.

Lufthavnschef Erik Jakobsen oplyser til tvmidtvest.dk, at episoden blev opdaget, da kaptajnen inspicerede flyet inden afgangen fra Karup ved 14-tiden.

- Da konstaterede man, at der sad rester af en fugl omkring den ene motor. Flyet må have ramt fuglen under indflyvningen i formiddags, og motoren skal derfor undersøges af en mekaniker, som nu er på vej til Karup. Man forventer en forsinkelse på halvanden time, forklarer lufthavnschefen.

Birdstrikes, som det kaldes når et fly rammer en fugl, er et kendt fænomen i luftfarten. Erik Jakobsen oplyser, at der er typisk er fem-seks episoder af den slags i den civile lufthavn i Karup om året.

Episoden er i øvrigt skyld i, at regeringsforhandlingerne på Christiansborg er blevet udskudt. Den konservative formand Søren Pape Poulsen skulle have været med flyet, og han nåede dermed ikke de forhandlinger, der skulle være begyndt klokken 16.

Mødet er i stedet blevet udskudt til 18.30.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.