Endnu et muligt ulveangreb

For tredje gang inden for få dage har der natten til tirsdag igen været angreb på naturpleje-får i Stråsø Plantage ved Holstebro.

Tirsdag opdagede fårehyrde Peter Helén fra Storålam ved Holstebro blod på sin mark, det fik ham til at tjekke alle sine får for skader. 

- En af dem var så skadet i bagbenet, at vi måtte aflive det, mens to andre i første omgang bliver behandlet. Så må vi se, om de klarer sig, siger Peter Helén. 

Det er tredje gang inden for få dage, at får er blevet udsat for noget, der ligner ulveangreb. En vildtkonsulent fra Naturstyrelsen Vestjylland, har været forbi for at se på fårene. Angrebet på Peter Heléns får minder om et angreb i weekenden hos en anden fåreavler i Stråsø Plantage ved Herning, her blev to får dræbt. Ved angrebet i weekenden mente vildtkonsulenten, at der med overvejende sandsynlighed var tale om et ulveangreb. Peter Helén ser nu frem til at modtage resultatet af vildtkonsulentens DNA-prøver.  

- Måden som alle får er angrebet på kunne tyde på, at der måske er to ulve, der jager sammen, og hvor den ene tager fat bagfra, mens den anden bider fåret i halsen. Det er derfor særligt interessant, om DNA-prøverne kan bevise det, siger Peter Helén. 

Ulven er siden oktober sidste år i alt mistænkt for angreb på mindst 17 naturpleje-får i de store plantager og heder mellem Holstebro og Ringkøbing.