Muligvis ulv på spil i Ulfborg

To fåreavlere har haft ubudne gæster i weekenden. To får har mistet livet, og de mistænker begge to ulven for at stå bag.

Den er muligvis gal igen. Fåreavler Annette Kofoed fra Ulfborg mistede i weekenden et får.

- Jeg synes, det er voldsomt at se de ting, og det er ikke sjovt at komme ud og finde ud af, at ens dyr er bidt ihjel på den måde. Det er ikke spor morsomt, siger Annette Kofoed. 

Endnu engang frygter fåreavlere, at en ulv har været på spil i nærheden af Ulfborg. Flere får er fundet døde.

Hun har tidligere været ansat som fårehyrde i Naturstyrelsen. Her oplevede hun ulvebid på får i statsskoven. Nu mistænker hun, at ulven også har været ude efter hendes egen flok, som græsser tæt på hendes hjem.

- Der er 100-150 meter til huset herfra. Jeg synes godt nok, det lige pludselig er meget tæt på. Noget andet er, hvis det skete 3-5 kilometer herfra, lyder det fra fåreavleren.

Muligvis ulvebid for femte gang

Annette Kofoed er ikke den eneste fåreavler, der i weekenden havde uventet besøg. For femte gang siden oktober har Peter Hellén fundet døde får på sin ejendom i Idom.

- Jeg er meget træt af det. Det er ikke okay, vi får vores dyr slået ihjel, udtalte Peter Hellén den 3. januar til TV MIDTVEST.

quoteDet er ikke sjovt at komme ud og finde ud af, at ens dyr er bidt ihjel på den måde. Det er ikke spor morsomt.

Annette Kofoed, fåreavler, Ulfborg

Ifølge Naturstyrelsens forvaltningsplan på området er der ingen dansk praksis i forhold til at regulere og eventuelt aflive ulve. Men i planen står blandt andet, at "skade på besætninger skal have et vist omfang kvalitativt/kvantitativt" før man må regulere.

- Så langt er vi slet ikke endnu. Det er slet ikke på tale - jeg ved ikke, hvornår det bliver, fastslår Jens Henrik Jakobsen, der er vildtkonsulent i Naturstyrelsen.

DNA-test skal fastslå dødårsag

Annette Kofoed har allerede flyttet størstedelen af sine får ind til Holstebro, og nu bliver de sidste tolv sat i stald om natten for at undgå at blive slået ihjel

- Vi har jo strømhegn - firetrådet strømhegn, der går rundt om foldene her med 7.500 volt i, så jeg synes faktisk ikke, vi kan gøre ret meget mere, siger Annette Kofoed.

Prøverne fra fårene skal nu DNA-testes i Tyskland for at fastslå, om der er tale om ulvebid.