Vesthimmerland får ikke ekstra akutbil

Efter et møde i regionens forretningsudvalg melder formand Ulla Astmann ud, at Vesthimmerland ikke får en ekstra akutbil som løsning på de lange responstider.

- Ambulancedriften flyder ikke som den skal i området, og vi kan sagtens se, at der er udfordringer med responstiden på ambulancer i Vesthimmerlands Kommune. Derfor kræver vi, at Direktionen tager et møde med Falck hurtigt og finder en løsning. Men det er altså svært at optimere driften i de områder, hvor der er langt mellem husene, fortæller regionsrådsformand Ulla Astmann.

De lange responstider for ambulancer fik fredag borgmester Knud Kristensen fra Vesthimmerlands Kommune til at kræve en ekstra akutbil .  

- Men det får de altså ikke, da en helt ny akutbil koster 3,5 millioner kroner. Der må tænkes i andre løsninger, lyder det fra Ulla Astmann, der pointere, at regionen i stedet ser en god dialog med Falck som en løsning.

- Vi kan analysere på, hvad det vil give, hvis vi flytter nogle af vores biler til området, forklarer Ulla Astmann.

Ifølge Falck så kan det sagtens lade sig gøre med flere biler til omårdet, hvis altså økonomien følger med. Det skal nu diskuteres med Falck.

I sidste kvartal af 2016 tog det i gennemsnit 11 minutter og syv sekunder fra opkald til alarmcentralen til ambulancen var fremme hos borgerne i Vesthimmerlands Kommune.


Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Politik.