Åbningen af ny pandemiafdeling på Farsø Sygehus udskydes

Først mandag står sygehuset klar med 108 sengepladser til coronapatienter. Flere sygeplejersker end planlagt får inden åbningen mulighed for oplæring.

Coronasituationen i Nordjylland er endnu ikke akut, og det giver Farsø Sygehus muligvis for at opkvalificere flere sygeplejersker, inden sygehusets nye pandemiafdeling med plads til 108 patienter indvies.

Efter planen skulle afdelingen ellers have slået dørene op fredag, men det udskydes nu til mandag.

Da der endnu ikke er travlt med patienter i Aalborg, har man i Farsø fået mulighed for at sende 10-20 ekstra sygeplejersker til pandemiafsnittet på sygehus syd i Aalborg for at blive lært op. 

- De har allerede fået teoretisk undervisning, men her får de så mulighed for at prøve at passe coronapatienter, lære hvilke værnemidler man skal bruge hvornår, lære hvornår man kun skal skifte handler, og hvornår man skal skifte alt. Simpelthen komme ud blandt andre sygeplejersker og se, hvordan man håndterer coronapatienter, fortæller ledende overlæge på ortopædkirurgisk afdeling på Farsø Sygehus, Poul Christensen.

Så snart den nye pandemiafdeling åbner, bliver Poul Christensen dens lægefaglige leder i samarbejde med en medicinsk speciallæge fra en infektionsmedicinsk afdeling.

Ifølge Poul Christensen regner man først med at få brug for Farsø Sygehus’ sengepladser om 3-4 uger, når flere nordjyder smittes. 

Men han understreger, at udvikler situationen sig kritik i Nordjylland henover weekenden, så er man i Farsø klar til at åbne afdelingen allerede nu.

- Vi udskyder kun åbningen, fordi der endnu ikke er brug for vores sengepladser. Men vi rykker naturligvis så snart, der bliver brug for det, siger han.

62 sengeplader er allerede klar til brug

Netop nu har personalet på den nye pandemiafdeling på Farsø Sygehus klargjort 62 af de i alt 108 sengepladser.

De resterende 46 sengepladser bliver løbende gjort klar henover weekenden og i begyndelsen af næste uge. Her skal man først have flyttet de sidste ambulatoriefunktioner fra Farsø til Thisted og Hjørring, før der er plads til alle coronapatienterne. 

- Langt de fleste senge og stuer er allerede klar til patienter. Så skal vi så lige have flyttet ekstra personale derud – sygeplejersker, der skal komme fra andre afdelinger, siger den ledende overlæge.

Indtil nu alle patienter blevet indlagt på pandemiafdelingen i Aalborg.

Farsø Sygehus skal rumme patienter, der har brug for hospitalsindlæggelse, men som ikke kræver intensiv behandling.

Aktiveringen af sygehuset i Farsø er trin 2 i regionens beredskabskapacitet. Derefter kan der blive åbnet for yderligere 26 ekstra pladser i Hjørring.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Sundhed.