Brand i 35 meter høj vindmølle på Mors

Nordjyllands Beredskab kan kun se til, mens ilden fortærrer nacellen på en 35 meter høj vindmølle på Mors

Nordjyllands Beredskab blev søndag formiddag kaldt ud til brand i en 35 meter høj vindmølle på Elsøvej vest for Nykøbing Mors.

Meldingen om brand kom ind klokken 10.28 og ved middagstid er brandfolkene stadig ved møllen - men de forsøger ikke at slukke branden.

- Der er ikke meget, vi kan gøre i sådan en situation. Vi har ikke udstyr til at slukke branden, og det ville heller ikke være sikkerhedsmæssigt forsvarligt at forsøge, fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Lars Enevoldsen, som sammen med de øvrige brandfolk er til stede i en behørig sikkerhedsafstand - og sørger for at alle andre er det samme.

- Møllen har næsen mod vinden, og det gør, at flammerne arbejder sig heldigvis væk fra vingerne, så vi tror ikke, at de falder ned, men der er brændende dele, der falder ned ind imellem, og dem skal vi jo sørge for, at der ikke er nogen, der bliver ramt af, fortæller indsatslederen.

 
 
Lars Enevoldsen (Nordjyllands Beredskab) (foto)

Venter på branden er overstået

Lars Enevoldsen og hans mandskab venter nu på, at branden går ud. Når det sker, spærrer de den enlige adgangsvej til møllen af, og så skal firmaet, der har lavet møllen, besigtige skaderne i den kommende uge.

- Det er alt, vi kan gøre, og det gælder uanset, om møllen er 35 meter høj eller 135 meter høj, som vi har prøvet i testcenteret i Østerild, fortæller Lars Enevoldsen.

Han refererer til den brand, der fandt sted i august 2017 i en kæmpevindmølle fra Vestas - en vindmølle som to uger efter branden blev sprængt i stykker.

Lars Enevoldsen opfordrer borgerne til at holde sig på afstand af den aktuelle brand på Mors.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.