Dramatisk bus-udflugt var et råb om hjælp til psykiske problemer

Det var en 45-årig mand med bopæl i Frederikshavn, der søndag aften truede to passagerer og en chauffør ud af en bus i Nørre Snede og stjal bussen og kørte til Rødekro med politiet i hælene, inden han blev stoppet.

Det var psykiske problemer, der  søndag aften fik en 45-årig mand til at true chauffør og passagerer ud af en bus i Nørre Snede. Bussen, der tilhører selskabet Umove, holdt på  busstationen i Nørre Snede og var på sin rute på vej mod Vejle.

 Midt- og Vestjyllands Politi har mandag formiddag løsladt den 45-årige mand efter afhøring og udtagelse af en blodprøve.

- Han har forklaret, at det var et råb om hjælp til psykiske problemer, der fik ham til at reagere, da han søndag aften var på vej hjem fra et famliebesøg i Nørre Snede. Det siger politikommissær Henning Præstegaard,  Midt- og Vestjyllands Politi, til TV SYD.

Den 45-årige er sigtet for brugstyveri af bussen, trusler mod passagerer og chauffør samt for kørsel i påvirket tilstand.

Politiet fik anmeldelsen om den stjålne bus kort efter klokken 19.30 søndag aften, da den 45-årige mand gik ind i bussen og med en foldekniv truede chaufføren og de to passagerer til at forlade den, inden han han satte sig bag rattet og kørte væk fra Nørre Snede.

Hele tre politikredse blev derefter involveret i jagten på den stjålne bus.

Syd- og Sønderjyllands Politi sendte patruljer ud på den sønderjyske motorvej ved Rødekro, hvor vejen blev spærret, og der blev lagt sømmåtter ud.

Det lykkedes dog den 45-årige at få bussen forbi sømmåtterne, og bussen havde fortsat luft i alle fire hjul, da den blev fundet på Årslev Rasteplads, hvor den 45-årige også blev anholdt.