Stoppet af sømmåtte: Truede sig til bus i Nr. Snede

Politiet har søndag aften anholdt en 45-årig mand for at true chauffør og passagerer ud af bus i Nørre Snede.

En ægte biljagt - eller rettere busjagt - har søndag aften udspillet sig på motorvejen i Sønderjylland.

Politiet forsøgte at stoppe en blå rutebil med påskriften "YouMove", som tidligere på aftenen var blevet stjålet fra busstationen i Nørre Snede i Midtjylland. 

Klokken cirka 21 lykkedes det politiet at stoppe bussen og anholde den 45-årige fører, oplyser vagtchef Bjarne Askholm ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

Politiet fik anmeldelsen om en stjålet bus omkring klokken 19.30 søndag aften.

- Klokken 19.36 går en 45-årig mand ind i bussen og truer med en foldekniv chaufføren og de to passagerer til at forlade den. Det gør de uden at lide fysisk overlast, siger vagtchefen. 

Den 45-årige mand kørte ifølge politiet bussen væk fra stedet. Efter kort tid blev den blå rutebil sporet til motorvej E45. 

Syd- og Sønderjyllands Politi hørte over politiradioen, at bussen var på vej mod det sydlige Jylland. 

En patrulje satte efter rutebilen, mens andre patruljer gjorde klar til at tage imod den ved Aabenraa. Vejen blev spærret, og der blev lagt sømmåtter ud.

- Bussen kører over måtterne og punkterer. Herefter stopper den, og gerningsmanden forsøger at stikke af til fods. Men han når ikke ret langt, før han bliver indhentet og anholdt, siger vagtchef i Syd- og Sønderjyllands Politi Erik Lindholdt. 

Den anholdte mand blev taget med på politigården, hvor han skal have taget en blodprøve.

- Vi har en mistanke om, at han er påvirket, siger vagtchefen. 

De to politikredse skal nu aftale, hvem der skal tage sig af sagen herfra. Ingen af kredsene kan oplyse, hvad den anholdte har forklaret.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.