Iskold weekend i vente

Mange steder når temperaturen ned omkring 5 graders frost søndag morgen.

Det grå efterårsvejr fortsætter til og med torsdag, men fra fredag bliver det vintervejr.

Fredag morgen vil temperaturen i luften placere sig lige over frysepunktet de fleste steder i landet. I vejniveau er temperaturen lavere, og med nattens regnvejr er der risiko for frysende våde vejbaner - især i Jylland, hvor det klarer op mange steder.

I Nordjylland kan der ligge omkring 5 centimeter sne fredag formiddag, men det er tøsne, så en del af sneen vil smelte i løbet af dagen.

Temperaturerne vil generelt placere sig mellem 2 og 4 grader. Vejret vil dog føles som mellem 1 og 5 graders frost på grund af en kraftig nordenvind.

Solrig lørdag

Lørdag morgen vil der være frost i store dele af Jylland. Øerne vil have mere blæsende vejr, hvilket holder lufttemperaturen lidt højere oppe.

Igen kan der meget vel være frost i vejniveau. I Nordsjælland og på Bornholm er der risiko for snebyger og glatte veje.

Lørdagen bliver smuk og solrig med temperaturer mellem 2 og 6 grader. Årets sidste efterårsdag kan gå hen og blive den smukkeste novemberdag i år. En november der foreløbig har givet under en times sol per dag i gennemsnit.

Ægte vinter fra søndag

Søndag begynder kalendervinteren, og mange steder i landet begynder dagen med omkring 5 graders frost.

Vinterhalvårets hidtil laveste temperatur er -5,5 grader og blev målt 30. oktober i Horsens. Det kan meget vel vise sig, at vi når ned under denne temperatur søndag morgen. Når der kommer så hård frost, har det betydning for udeplanter, sommerhus, udendørs vandslanger og dæk. Det er en god ide, at forebygge eventuelle frostskader.

Søndag bliver også smuk og solrig, men temperaturerne kommer kun en anelse over frysepunktet. Det er blevet vinter.