Afgangseksamen er aflyst, men studentereksaminerne bliver gennemført

Fra 15. april kan de mindste igen komme i vuggestuer, børnehaver og fritidsordninger og elever i 0. til 5. klasse kan starte i skole.

Mens de mindste børn igen skal i vuggestue, børnehave og i skole, bliver afgangseksamen for folkeskolens ældste elever aflyst og erstattet af en årskarakter, mens studentereksamen for de kommende studenter bliver gennemført.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde, der bliver afholdt netop nu.

- Der bliver desværre ingen afsluttende eksamener i folkeskolen i år. For dem, der skulle have været til eksamen, vil den seneste årskarakter blive gjort til prøvekarakter, siger Mette Frederiksen.

- Jeg ved godt, at det for mange er en trist besked, for mange unge ønsker sig selvfølgelig en almindelig afslutning på skolen og i øvrigt på en lang skoletid, siger hun.

6. til 10. klassetrin skal stadig være hjemme frem til 10. maj. Det samme for efterskolerne.

HF, erhvervsskoler og gymnasier vil få lov til at gå til eksamen på en anden og mere begrænset måde.

Meget er sket på en måned

Det er præcis en måned siden, 6. marts, statsministeren præsenterede de første restriktioner af danskernes levevis som konsekvens af coronaepidemien. Dengang var det i form af en opfordring om, at alle arrangementer med mere end 1000 deltagere blev udskudt eller aflyst.

Mindre end en uge senere blev tonen langt mere alvorlig. 11. marts kom det historiske pressemøde, hvor Mette Frederiksen lukkede Danmark ned.

30. marts sagde statsministeren på et pressemøde, at regeringen vil forsøge at genåbne Danmark gradvist efter påske, hvis tallene for indlagte og syge understøttede det.

Det gentog hun i går i 21 Søndag på DR. Her fastslog hun dog også, at "det normale liv, vi havde før coronakrisen" formentlig ikke kommer tilbage "inden for en overskuelig fremtid".

- Vi kommer heller ikke til at kunne klumpe os sammen i tog og busser. Og vi kommer heller ikke til at stå tæt sammen og holde fester i lang tid, lød det fra Mette Frederiksen.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.