Sygehuset i Thisted skal grundigt gennemgås

Region Nordjylland lægger op til, at problemer med blandt andet fejl og lægeflugt skal stoppes gennem en større undersøgelse af regionens sygehus i Thisted.

Region Nordjylland vil på næste regionsrådsmøde søsætte en undersøgelse, der skal sikre et højt niveau på sygehuset i Thisted. 

- Det hilser jeg rigtig meget velkommen. Jeg synes, det er på høje tid, at man får taget fat på at kigge grundlæggende på, hvad det er for udfordringer vi står med, siger Erik Holm, formand for Støttegruppe for regionshospitaler i Nordjylland (FAST).

Sidste år kom det frem, at en ikke-godkendt udenlandsk læge havde opereret i mere end ti år i Thisted. Undersøgelsen skal komme fejl som den til livs, ligesom den skal afhjælpe manglen på læger.

- Vi har været en tur igennem mediemøllen på det seneste, og det sætter spor på vores ry og rygte. Men nu er der kun os selv til rydde op og vise, at vi har styr på vores billetter. Det er jeg overbevist om, vi har, siger Henrik Larsen, Sygehusdirektør, Regionshospital Nordjylland i Thisted.

Problemerne har ført til, at flere afdelinger er flyttet. Alle akutkirurgiske patienter bliver i øjebliket kørt til andre hospitaler i Nordjylland. 

- Vi skulle nødig komme i den situation på andre områder også. Jeg kunne godt være bekymret for, at der er andre steder, der også er skrøbelige strukturer, så det, synes jeg, er rigtig vigtigt, at man får afdækket og får grebet ind i tide, siger Lene Kjelgaard (V), borgmester i Thisted Kommune.

Også regionsrådsformand Ulla Astman er bekendt med situationens alvor.

- Så derfor er vi nødt til at gøre, hvad vi kan for at undgå, at vi kommer i lignende situationer på andre matrikler og på andre områder. Vi bliver nødt til at have fuld fokus på det her med rekruttering og fastholdelse, siger Ulla Astman (S).

- Vi skal finde nogle permanente løsninger, så det sygehus, vi har i Thisted, som vi ikke kan undvære, kommer i normal drift igen. Det er altså på tide, at man ser realiteterne i øjnene. Og så skal man gøre det i hele Region Nordjylland, siger Erik Holm.

Efter planen bliver undersøgelsen sat i gang til foråret. Regionsrådet samles til møde på tirsdag d. 29 november. 

Region Nordjylland vil påtvinge, at hospitalet i Thisted skal gennemgå en grundig undersøgelse. En undersøgelse, kom fejl til livs ligesom lægemanglen skal stoppes.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.