Slutspil er på vej i Danmarks næstbedste fodboldrække

De 12 klubber i Danmarks næstbedste fodboldrække er klar til at ændre på formatet fra sæsonen 2020/2021.

For tre sæsoner siden blev der indført slutspil i Superligaen, og nu er den næstbedste fodboldrække i Danmark også klar til at indføre slutspil.

Det vil i givet fald ske fra sæsonen 2020/2021, meddeler Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Klubberne blev torsdag enige om en model, der ligesom nu er med 12 hold - med to faste oprykkere til Superligaen og to faste nedrykkere til 2. division.

Turneringsmodellen bliver med et grundspil, hvor alle møder alle ude og hjemme.

Opryknings- og kvalifikationsspil

Efter 22 runder spiller de øverste seks hold et oprykningsspil, mens de seks nederste mødes i et kvalifikationsspil.

Begge slutspil giver dermed yderligere ti runder, hvor alle møder alle i begge grupper, og efter de i alt 32 runder er oprykkerne og nedrykkerne fundet.

- Ligesom i Superligaen får sæsonen to store højdepunkter. Først med kampen om pladserne i slutspillet op til runde 22, og spændingen fortsætter i slutspillet.

- Her får fodboldfans et brag af en afslutning på turneringen, når klubberne i slutspillet møder deres direkte modstandere to gange i kampen om oprykningspladserne - og om at undgå nedrykning.

- Derudover får sportslig fairness et løft, da uligheden med 33 runder og forskel på antal ude- og hjemmekampe fjernes, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

Næste sæson afvikles med den nuværende struktur i 1. division, men på grund af Superligaens reduktion fra 14 til 12 hold bliver der i den kommende sæson kun én oprykker og til gengæld tre nedrykkere til 2. division.

Fra 2020/21 sæsonen er det så meningen, at de to bedste danske fodboldrækker afvikles med helt samme struktur.

Inden da skal klubbernes indstilling til en ny struktur behandles i Divisionsforeningens bestyrelse, der træffer den endelige beslutning.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.