Stribevis af aflysninger: Nye retningslinjer skaber frustration i restaurationsbranchen

Skrappere regler for blandt andet fester har store konsekvenser for hoteller og restauranter.

- Desværre, vi ønsker at aflyse.

Flere midt- og vestjyske hoteller og restauranter har siden gårsdagens pressemøde modtaget meldinger som denne. 

quote- Vi står med råvarer, der er købt ind, vi står med personale der skal have løn, vi står med husleje og en masse faste omkostninger, så det har enormt store konsekvenser for os. 

Thomas Holme, direktør hos Nørre Vosborg Hotel & Gastronomi

De nye retningslinjer betyder blandt andet, at restauranter og barer skal lukke kl. 22.00 i hele landet. Det betyder, at flere midt- og vestjyder nu aflyser deres planlagte arrangementer.

- Det synes folk, er noget mærkelig noget. Det kan de ikke rigtigt vænne sig til endnu. Det er simpelthen for tidligt, lyder det fra Michael Thinggaard Madsen, der er indehaver af Hotel Thinggaard i Hurup om kl. 22-reglen.

- Da jeg gik hjem i går, havde vi otte arrangementer. Nu har vi fem tilbage.

Mailsvar fra erhvervsminister Simon Kollerup om kompensation til de berørte virksomheder

Hos Nørre Vosborg i ved Vemb, er der også tikket aflysninger ind siden Mette Frederiksen fredag opfordrede til mindre social kontakt. Lørdag skulle der være pyntet op til kobberbryllups fest, men også den er aflyst. 

- Vi står med råvarer, der er købt ind, vi står med personale, der skal have løn, vi står med husleje og en masse faste omkostninger, så det har enormt store konsekvenser for os, fortæller Thomas Holme, der er direktør hos Nørre Vosborg Hotel & Gastronomi.

Meldingen om de nye regler kom fredag kl. 14 og trådte i kraft lørdag kl. 12. Den korte varsel om nye retningslinjer møder kritik i branchen.

- Jeg synes, at det var under al kritik i går. At vi kun lige fik 20-22 timer at forberede os på det her, siger Michael Thinggaard Madsen.

60 års fødselsdag udskudt – igen

En af dem, der har valgt at aflyse sin fødselsdag på grund af nye retningslinjer, er Birte Pedersen fra Bedsted. Lørdag havde hun inviteret til sin 60 års fødselsdag, men har igen valgt at aflyse.

- Det er meget ærligt og træls, siger hun.

Birte Pedersen har for anden gang aflyst sin 60 års fødselsdag.
Birte Pedersen har for anden gang aflyst sin 60 års fødselsdag.
Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST

Fødselsdagsfesten skulle oprindeligt være holdt i juli. Dengang blev den også aflyst. Den her gang var det en blanding af frygten for corona, kravet om mundbind og opfordringen til at begrænse, hvem man ser, der fik hende til at aflyse festen.

-  Også for ikke at sætte folk i forlegenhed. At de skal føle sig tvunget til at komme og sidde der – tør vi, tør vi ikke? For at undgå at nogen kommer derfra med dårlig samvittighed, fortæller Birte Pedersen. 

I et mailsvar til TV MIDTVEST skriver erhvervsminister Simon Kollerup, at man fra politisk side er klar til at se på kompensation til de ramte virksomheder. 

Indslaget kan du se lige her. 

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.