Landsdækkende restriktioner: Barer og restauranter skal lukke klokken 22

Regeringen indfører landsdækkende restriktioner, der blandt andet medfører, at barer, caféer og restauranter skal lukke klokken 22.

Mundbind kan den kommende tid en endnu større del af danskernes hverdag. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Corona-smitten i Danmark er nu så udbredt, at regeringen går væk fra sin strategi om kun at sætte ind regionalt og i stedet vil indføre en række landsdækkende restriktioner.

Det kommer blandt andet til at betyde, at de restriktioner, man tidligere på ugen introducerede i 17 storkøbenhavnske kommuner fremover vil gælde hele landet.

Dermed vil restauranter, caféer og barer i hele landet den kommende tid skulle lukke klokken 22 - og ikke først ved midnat, som det er tilfældet i dag.  Samtidig bliver det påbudt at bære mundbind, når man går og står på restaurationerne. Forsamlingsforbuddet sættes landsdækkende ned til 50. Og endelig vil grænsen for, hvor mange tilskuere fodboldklubberne må lukke ind til en fodboldkamp igen blive sat ned til 500.

Ingen byfester

Derudover vil der følge en række anbefalinger - blandt andet at man arbejder hjemme i størst muligt omfang

Regeringen lægger også op til, at sociale arrangementer i forbindelse med offentlige institutioner skal aflyses, at der ikke skal afholdes byfester og lignende arrangementer, samt at private og offentlige arbejdsgivere får ansvar for at sikre, at sociale arrangementer bliver aflyst.

Restriktionerne kommer i første omgang til at gælde fra lørdag den 19. september klokken 12.00 til og med den 4. oktober. 

Her er regeringens restriktioner

  • Restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22 i hele landet. Restriktionerne har siden torsdag været aktuelle for beværtninger i hovedstadsområdet.
  • Der indføres krav om mundbind eller visir, når man står eller går på en restaurant indføres i hele landet. Og det gælder både gæster og ansatte.
  • Andre arbejdspladser - både private og offentlige - opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra, i det omfang det er "muligt og hensigtsmæssigt".
  • Der indføres skærpede besøgsrestriktioner på sygehuse og plejehjem.
  • Forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer i hele landet.
  • Restriktioner og anbefalinger gælder fra lørdag 19. september.

 

Kilde: Regeringen