Minister kan ikke sikre nedslidte ”Arne” tidligere pension

Beskæftigelsesministeren har besøgt slagteriet Tican for at møde nogle af de medarbejdere, der kunne have godt af at gå tidligere på pension.

Nu er det Arnes tur, lød det fra socialdemokraterne i valgkampen. Beskæftigelsesministeren var torsdag på besøg på slagteriet Tican i Thisted. Her skulle han møde nogle af de medarbejdere, som socialdemokraterne hentydede til, da de sagde, at ”Arne” skulle have lov til at forlade arbejdsmarkedet tidligere end andre, hvis han følte sig nedslidt.

quoteSkal man blive ved med at arbejde, til man er næsten 70 år? Det, synes jeg ikke, er sjov.

Peter Hummelgaard, Beskæftigelsesminister, Soc. Dem. 

På slagteriet mødte ministeren netop en ”Arne”, som kunne berette om et langt og hårdt arbejdsliv.

- Når man har haft ferie, og man så kommer tilbage igen, får man med det samme ondt i skulderen, nakken og ryggen igen, siger Arne Villadsen, der har arbejdet på Tican i 33 år.

I dag er han 55 år, og som det ser ud nu, så er der lang tid til pensionen.

- Skal man blive ved med at arbejde, til man er næsten 70 år? Det, synes jeg ikke, er sjovt, siger Arne Villadsen.

Intet flertal - ingen tidlig pension

Torsdag fik Arne Villadsen og kollegerne på svineslagteriet Tican besøg af den mand, der kan gøre noget ved problemet – nemlig beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Han kunne dog ikke love de håbefulde slagteriarbejdere noget.

- Indtil videre kan jeg ikke love det, for vi har ikke et flertal, som det ser ud lige nu. Det skal vi ud og skaffe, siger Peter Hummelgaard.

Regeringen vil give folk med et langt og hårdt arbejdsliv bag sig ret til tidligere pension end alle andre. Slagteriarbejderne mener, at det må gælde for dem.

- Vi vil godt have lov til at have nogle gode år med vores børn og børnebørn. Det, mener jeg, skal være en ret, siger Peter Uno Andersen, der er tillidsrepræsentant hos Tican.

Det er ministeren for så vidt enig i, men han vil ikke udpege bestemte faggrupper.

- Det hele kommer til at afhænge af, om man har haft et langt arbejdsliv og et tilsvarende hårdt arbejdsliv, siger beskæftigelsesministeren.

Regeringen regner med at fremlægge sit forslag i løbet af foråret.

Beskæftigelsesministeren på slagteriet i Thisted: Nu skal Arne ikke vente ret meget længere på regeringens udspil om ret til tidlig pension

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.