Maskine brød i brand i skov: Røgen var synligt på 25 kilometers afstand

Det er heldigvis en sjældent syn med skovbrande i lille Danmark, men da brandvæsnet fik en anmeldelse om en maskine i brand midt i skoven i Hurup, skulle det gå stærkt.

Brandvæsnet måtte skynde sig ud til en maskine i brand. Den befandt sig midt i en skov, og derfor kunne det gå galt, hvis udrykningen gik for langsomt. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Nordjyllands Beredskab fik travlt kort før middag, da en brand midt i en skov ved Hurup ved anmeldt. Helt nøjagtig kom opkaldet klokken 11.40, og det omhandlede en maskine, der stod i flammer.

- Vi kører seks mand med en sprøjte/tankvogn. Jeg kaldte nærmeste station også, i og med at der var fare for spredning. Det gik forholdsvis hurtigt. Da vi først lige fandt den rigtige vej ind i skoven, fik vi den slukket med en brandslange, siger Henrik Gade Jespersen til TV MIDTVEST.

Læs også Stor strømafbrydelse i Silkeborg: 12.000 mennesker uden strøm

Der skulle fart på, for selvom skovbunden ikke er synderligt tør i øjeblikket, er en skovbrand en indlysende fare, når der er flammer i en maskine mellem træerne.

- Jeg kunne se røgen fra Thisted af, og der har jeg 20-25 kilometer derud. Der var jo fare for, at det ville sprede sig til skoven, men den står heldigvis i et skovområde med unge træer, og det har ikke bredt sig, siger Henrik Gade Jespersen, der er indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab.

Læs også Første aften med nye nattelivsrestriktioner: Stor ros fra politiet

Branden er altså slukket, og tilbage er der bare at finde ud af, hvordan det skete.

- Vi kender endnu ikke brandårsag, men det er formentlig startet nede i motordelen, siger indsatslederen.