Første aften med nye nattelivsrestriktioner: Stor ros fra politiet

Restauranter, caféer og barer skal lukke allerede klokken 22. Sådan har reglerne været siden lørdag, og på første aften er det gået godt med at overholde dem.

Fredag eftermiddag kom udmeldingen: Nattelivet skal lukke ned klokken 22 igen i hele landet.

Restauranter, barer og caféer havde ellers lige fået lov at udvide serveringstiderne til klokken to om natten, men nu er de altså tilbage til at lukke et par timer før midnat. Og noget tyder på, at restaurationsbranchen har accepteret, at det er sådan, reglerne er.

- Det er gået fint. De steder, vi har lavet kontrol, har folk overholdt reglerne, siger Ole Vanghøj, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Det er ikke kun lukketiderne, der er blevet strammet. Når man er på restaurant eller bar, skal man, når man står op, have mundbind på for at mindske smitterisikoen. Det gælder både gæster og personale.

- Det gør jo generelt set, at det bliver en mærkelig oplevelse at tage af sted, lyder det til TV MIDTVEST fra Peder Egebjerg, der brugte sin lørdag aften i byen.

quoteDer var gæster inde klokken 22.30. Gæsterne skal have betalt og være ude inden klokken 22, så bevillingshaveren bliver sigtet og får en bøde.

Ole Vanghøj, vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

Igen har størstedelen af de festglade midt- og vestjyder overholdt reglerne.

Der var dog et enkelt broddent kar - nemlig en bar i Silkeborg.

- Der var gæster inde klokken 22.30. Gæsterne skal have betalt og være ude inden klokken 22, så bevillingshaveren bliver sigtet og får en bøde, siger Ole Vanghøj.

Han understreger, at man som barejer ikke nødvendigvis kommer i fedtefadet, hvis man er gået et minut over tid, men en halv time efter klokken 22 går ikke.

Den ene plet på aftenen ændrer dog ikke politiets samlede syn på den første aften i det midt- og vestjyske med de nye regler.

- Det er langt, langt de fleste steder, hvor man godt kan finde ud af det. Stor ros til borgerne, siger vagtchefen til TV MIDTVEST.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.