LA om tilsandet havbad i Vorupør: Ikke en kommunal udgift

Thisted Kommune skal ikke betale driften for havbadet i Nr. Vorupør, mener en lokalpolitiker fra Liberal Alliance. Lad de lokale overtage, lyder det.

Det blæsende vintervejr har igen gjort ondt på det udsatte havbad i Nr. Vorupør. Bassinet er fyldt op med sand, og Thisted Kommune må igen til lommerne for at få det gjort klar til badesæsonen. Men et lokalt byrådsmedlem fra Liberal Alliance mener, at kommunen skal skille sig af med havbadet.

- Jeg mener ikke, det er kommunens opgave at drive et havbad, siger byrådsmedlemmet, Casper Søe-Larsen.

- Jeg synes, det kunne være meget hensigtsmæssigt, hvis lokalsamfundet, erhvervsdrivende eller sommerhusudlejere herude fik mulighed for at drive det.

Lokal købmand: Fuldstændig tåbeligt

Politikerens forslag drukner umiddelbart i sandet. For de lokale nyder godt af havbadet.

- Jeg tænker, det vil være fuldstændig tåbeligt. Vi har beregninger, der viser, at vi havde en fremgang på tyve procent i turistindtægter og -tilstrømning sidste år på trods af det dårlige vejr. Blandt andet på grund af havbadet, fortæller Kim Poulsen, som er købmand i Nr. Vorupør.  

Udvalgsformand: Havbadet bliver på kommunale hænder

Kommunen har trods opfordringen ikke tænkt sig at overlade driften til andre. Tværtimod.

- Kommunen er jo en del af det projekt, og det er der jo nogle fonde, der har bidraget til også. Så jeg synes, vi skal have det her til at fungere, forklarer formand Esben Oddershede (V) fra teknik- og miljøudvalget i Thisted Kommune.

Hvert år koster driften 600.000 kroner. Kommunen arbejder på en løsning, der gør det billigere at vedligeholde havbadet.

- Vi skal prøve at undgå, at det sand, vi graver op, ved første storm havner i havbadet igen, uddyber formanden.

De mange tons sand i havbadet i Nr. Vorupør vil være fjernet senest 1. maj, oplyser kommunen. 

 

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.