Kæmpe planer i Hanstholm

Hanstholm Havn præsenterer i dag en ambitiøs plan, der skal gøre havnen til Danmarks bedste og mest moderne. Samlet pris; en milliard kroner.

De nye planer i Hanstholm Havn blev præsenteret på et stort borgermøde tirsdag aften på Hotel Hanstholm. Fiske-kutterne skal adskilles fra godstransport og færger. Der skal bygges et helt nyt havnebassin mod øst, så havnen kan tage imod større færger end i dag. Samtidig vil havnen kunne håndtere meget mere gods - og så skal der produceres bølge og vind-energi på de nye moler. Alt i alt projekter for en milliard kroner.

- Hanstholm Havn er en sund forretning, der har kørt med overskud i flere år. Vi har en god egenkapital og har ingen gæld, så vi har et godt udgangspunkt for selv at gå ud og deltage i finansieringen. Og derudover satser vi på, at både staten og EU kan se potentialet i vores plan og er med på en medfinansiering, forklare havnedirektør Brigitte Klittenberg Juhl.

Der er behov for handling. I 2008 vandt konkurrenterne i Hirtshals slaget om færgerne til Norge. Men havnedirektøren tror, at færgerne kommer tilbage. Og hun mener, der både plads til Hirtshals og Hanstholm.

Se havnedirektør Birgitte Klittenberg Juhl forklare om planerne på Hanstholm Havn herunder:

02:08 Luk video