Fra New York til Hanstholm: Kristian Jensen får ny formandspost

Den tidligere folketingspolitiker og venstreminister skal være med til fastholde Hanstholm Havns status som fiskerihavn og samtidig udvikle den.

1:10
Kristian Jensen vil blandt andet arbejde med FN's verdensmål (arkivfoto).
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Tidligere folketingsmedlem og minister for Venstre Kristian Jensen kan nu føje endnu en titel til sit cv. 

Den vestjyske politiker er snart ny formand for Hanstholm Havn. 

Det skriver Thisted Kommune, der ejer havnen, i en pressemeddelelse. 

Kristian Jensen forlod folketinget i foråret 2021 for at blive særlig udsending for Danmark. Her skal han indfri ambitionen om at Danmark skal være midlertidigt medlem af FN's Sikkerhedsråd i 2025-2026.

Men ved siden af det arbejde skal han nu også arbejde for at udvikle Hanstholm Havn. 

- Fiskeriet skal have styrket sin rolle, men vi skal også have nye aktiviteter som energi og turisme ind på havnen, siger Kristian Jensen til TV MIDTVEST.

Vil trække på flere kompetencer

Kristian Jensen påpeger selv, at havnen i høj grad er tæt knyttet til det politiske virke, han har beskæftiget sig med i mere end 20 år. Han var eksempelvis finansminister, da havnen fik bevilget penge af staten til en 650 millioner kroner stor udvidelse. 

- Jeg kan bruge mine kompetencer i spændingsfeltet mellem politik og erhvervslivet, lyder det fra den tidligere minister, der er uddannet i begyndelsen af 90'erne stod i lære som bankelev hos Unibank i Lemvig. 

Med titlen som formand erstatter Kristian Jensen Kirsten Hede, der til daglig er programdirektør i CBS Executive Fonden samt projektdirektør i Bestyrelsesforeningen (Board Leadership Society in Denmark).

Under hendes formandskab har man blandt andet afsluttet den millionstore udvidelse af havnen, der gør det muligt for større skibe at lægge til kaj, mens der er blevet mere plads på land. 

Ingen havn uden fiskeri

Nu skal Kristian Jensen sikre, at udvidelsen også lønner sig. 

- Jeg synes, det er utrolig spændende, at se på at få flere energivirksomheder til havnen og lave en energiklynge omkring havnen med fokus på det bæredygtige fiskeri. 

- Vi skal vise, at det kan lade sig gøre at blive en CO2-neutral havn, der kombinerer det traditionelle fiskeri med den helt moderne energiudvikling, lyder det fra Kristian Jensen.

For nylig annoncerede havnen en hensigtserklæring med den danske udvikler af vedvarende energi European Energy. På sigt skal det føre til et partnerskab, der skal bane vejen for produktion af nye energiformer i storskala.  

4:19
TV MIDTVEST besøgte havnen i foråret 2021 til en snak om den store udvidelse.
Foto: Line Morell Holm

På borgmesterkontoret glæder venstremanden Niels Jørgen Pedersen sig over partifællens udsigt til den nye post. 

- Vi er i mål med udvidelsen af havnen, og vi har rigtig store ambitioner for udviklingen af den. Det kræver en stærk profil som formand, og det får vi i Kristian Jensen. Så jeg er både glad og stolt over, at det er lykkedes os at få ham med ved bestyrelsesbordet, siger Thisted-borgmesteren i pressemeddelesen. 

Kristian Jensen ventes officielt at blive valgt til posten som bestyrelsesformand på et møde i Thisted Kommunes kommunalbestyrelse 25. januar.