Forsøger med plastikposer: Thisted leder efter alternativ til maddikernes foretrukne

Papirsposerne til bioaffald har været meget kritiseret i Thisted Kommune. Nu kan plastikposer være løsningen, så folk undgår maddiker i skraldespanden.

I flere år har det været et problem. De papirsposer, Thisted Kommune har brugt til borgernes bioaffald, har været befængt af maddiker.

Men nu vil Thisted Kommune forsøge at erstatte de bruge papirsposer. Med plastikposer.

- Vi har fået en ny aftager af bioaffaldet, der har erfaringer med, at poser af plastik nemt kan sorteres fra, når man håndterer bioaffaldet i anlæggene. Og det vil ikke forringe kvaliteten af bioaffaldet, siger sektionsleder Flemming Christensen fra Affald og Ejendomme i Thisted Kommune i en pressemeddelelse.

Når maddiker indtager skraldeposen med bioaffald. Ulækkert, mener mange thyboer.
Når maddiker indtager skraldeposen med bioaffald. Ulækkert, mener mange thyboer.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Hen over sommeren skal en forsøgsordning med 1.000 husstande teste, om plastikposerne - der er lavet af 100 procent genanvendt plastik - skal rulles ud som en permanent løsning.

- Det er vigtigt for os, at vi får thyboernes oplevelse af, hvordan det fungerer med de nye poser, inden vi tager stilling til, om det skal rulles permanent ud i hele kommunen, siger Flemming Christensen.

Spørgsmålet er , om det kan være dårligere end de nuværende papirsposer, som siden indførelsen i 2016 har fået en del kritik.

Mange utilfredse henvendelser

De seneste år har TV MIDTVEST ad flere omgange fortalt om både borgere og skraldemænd, der synes, at maddiker i affaldet er ulækkert.

- Det er et tilbagevendende problem, som vi har fået en del henvendelser på, og vi vil altid gerne i dialog med borgerne og finde en løsning, så det bliver en god oplevelse at sortere affald og passe på miljøet. Nu er vi spændte på at se, om de nye affaldsposer kan komme maddikerne til livs, afslutter Flemming Christensen.

Forsøgsordningen begynder med udgangen af maj.