Folk kan ikke komme på arbejde: Viceborgmester i Thisted Kommune vil have åbnet grænserne

Viceborgmester i Thisted Kommune, Niels Jørgen Pedersen (V), vil have kommunegrænserne åbnet, så borgere, der arbejder i en anden kommune, kan komme på arbejde igen.

I Thisted Kommune må man hverken køre ind eller ud. Grænserne er blevet lukket i, da myndighederne forsøger at inddæmme smitten. 

Det forhindrer dem, der arbejder uden for kommunen, i at komme på arbejde, og det har fået nogle virksomheder til at nedlægge produktionen.

Nu kræver viceborgmesteren i kommunen, at grænserne skal åbne igen.

- Jeg synes bestemt, at lukningen af kommunegrænserne for arbejdskraft er en stærk overreaktion. Jeg vil gerne have, at man går ud og åbner kommunegrænserne igen, så arbejderne kan bevæge sig frit, siger viceborgmesteren fra Venstre i Thisted Kommune, Niels Jørgen Pedersen.

Kommunalpolitikeren fra Thy ser store økonomiske konsekvenser i de lukkede grænser. 

- Jeg frygter, at vi øger arbejdsløsheden i Thisted Kommune. Jeg frygter, at der er virksomheder, som mister deres konkurrenceevne eller ordrer, fordi de ikke kan opfylde dem, fortæller Niels Jørgen Pedersen.

Enighed hos de blå partier

Viceborgmesteren er ikke alene med sin kritik. Han møder støtte fra både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

- Det er historiske restriktioner for vores område, og jeg mener, der mangler evidens for grænselukningen, siger Casper Søe-Larsen, der er kommunalbestyrelsesmedlem for Liberal Alliance i Thisted Kommune.

Fra den socialdemokratiske borgmester er der heller ikke meget modstand at spore. Ulla Vestergaard (S) vil gerne genforhandle restriktionerne, når alle mink i kommunen er blevet aflivet, og alle borgerne er blevet testet.

- Det er ikke fordi, vi ikke er begyndt på diskussionerne. Det er vi, men vi skal også have argumentationen på plads, og det har vi ikke på nuværende tidspunkt, siger Ulla Vestergaard.

Onsdag er alle mink i Thisted Kommune blevet meldt aflivet.