Corona-nedlukning i Thisted: Midlertidige ændringer på Thybanen

På grund af nedlukningen af blandt andet Thisted og Vesthimmerlands Kommune, så har Arriva fra i dag lavet ændringer i køreplanen på Thybanen.

For at reducere smitteudviklingen i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø, har regeringen besluttet at iværksætte en række lokale restriktioner og tiltag i de pågældende kommuner.

Det indebærer blandt andet, at der lukkes for kollektiv persontrafik med bus og tog ind og ud af de berørte kommuner og på tværs af kommunerne, dog ikke for kørsel med skolebusser og lignende. Det skriver Arriva på sin hjemmeside. 

På baggrund af regeringens beslutning om at begrænse den kollektive transport i Nordjylland, kommer der fra i dag en ny, midlertidig køreplan for Arrivas tog på strækningen Struer-Thisted.

Det betyder, at fra mandag den 9. november til og med den 3. december kører Arriva til Lyngs Station, som er sidste station i Struer Kommune. Når toget stopper ved Lyngs Station, vender det og kører tilbage til Struer. Henover weekenden opdateres køreplanerne på rejseplanen.dk

Togbusser til Thisted

I Thisted Kommune, som er nabokommune til Struer i nordgående retning, indsætter Arriva togbusser. Det vil sige, at på strækningen Ydby-Thisted kører Arriva-togbusser. Arriva vil for at mindske smitterisikoen også intensivere rengøringen i togbusserne, oplyser selskabet.

De personer, som varetager kritiske funktioner i fx sundheds- og plejesektoren, kan fortsat krydse kommunegrænser og møde på arbejde. Arriva opfordrer passagerer, der varetager en kritisk funktion i de nedlukkede kommuner, til at bestille Flextrafik via Nordjyllands Trafikselskab.

Tema

Nedlukning i nord