Der lød et brag ved Vildsundbroen, da broklap faldt ned – ingen både kan sejle under resten af dagen

Problemer ved Vildsundbroen betyder, at brovagten ikke tør lade både sejle under resten af dagen.

Det gik som planlagt, da Vildsundbroen lørdag eftermiddag blev åbnet, så en båd kunne sejle under. Men da broklappen skulle ned igen, gik det galt.

- Da den er halvvejs nede, går den i frit fald. Den falder ned og lander på pillen ovre på Mors-siden. Den rammer så hårdt, at man i Vildsund kan høre, at det giver et højt brag, fortæller brovagtsafløser Tage Mailund.

Da broklappen ramte pillen, hoppede den lidt op igen, hvor den så satte sig fast, så vejbanen på broen var hævet med 30-40 centimeter, hvilket gjorde, at biler ikke kunne krydse.

Der gik dog kun tyve minutter, før biltrafikken kunne køre igen, fortæller Tage Mailund. Han har været brovagt i over 30 år, og han gik derfor i gang med manuelt at få broen på plads og sikret.

- Vi har ringet til Vejdirektoratet nu. Vi tør ikke åbne den igen, før vi har fundet fejlen, forklarer Tage Mailund, der er glad for, at der var en brovagt til stede, da det gik galt.

Tage Mailund ved endnu ikke, om der er noget mekanisk, der er gået i stykker, da broklappen faldt ned, men det er sikkert for bilister at krydse broen.

Tage Mailund har været brovagt i 31 år. I dag er han afløser, når der er brug for ham.
Tage Mailund har været brovagt i 31 år. I dag er han afløser, når der er brug for ham.
Foto: Louise Fischer, TV MIDTVEST