Campister og autocampister uenige på Facebook

De seneste dages debat om autocampere, der overnatter ulobvligt på rastepladser, har fået folk til tasterne på Facebook.

autocampere i Thy
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

"De må da betale, ligesom os med campingvogn".

"Så man køber en autocamper velvidende at den ikke må holde ret mange steder. Og så hyler man over det bagefter?"

"Man er autocampist, fordi man netop ikke vil sætte sine ben på en campingplads, så de mister intet ved at der er pladser hvor de kan holde og overnatte".

"...fred for fulde campister".

Linjerne er trukket skarpt op mellem debattørere fra det traditionelle campingfolk og så fra autocampisterne, på TV MIDTVEST's facebookside. Her ligger en artikel som omtaler de seneste dages fokus på autocampere, der overnatter ulovligt på rastepladser i Thy. Og det har altså fået folk til tasterne.

" Vi må lave flere pladser til autocamper, der er mange der vil klare sig selv og den form for ferie er på fremgang. Så må de der gerne vil bo på campingplads gøre det og lade være med at trække kortet om at alle skal betale", skriver Kresten Sørensen, for eksempel.

Vil finde en løsning, alle kan leve med

Striden går på at autocampisterne overnatter gratis på rastepladser og dermed undgår at betale, som campingfolket er nødt til, på campingpladserne.

Formanden for den lokale turistforening, som også er medlem af kommunalbestyrelsen, er nu gået ind i sagen for at finde en løsning, alle kan leve med.