Turistforening vil give autocampere flere muligheder

Turistforeningsformand vil have flere alternative overnatningspladser til de populære autocampere.

2:08
Turistforening vil have en snarlig løsning på mangeårig konflikt med ulovligt parkerede autocampere i Thy.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Thisted Kommune er ikke gearet til de mange autocampere, der kommer til Thy i ferier og weekender. Det erkender den lokale turistforeningsformand, Henning Holm. Han er også medlem af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune.

Henning Holm mener det er på tide, der kommer flere alternative overnatningspladser til de populære autocampere.

- Vi skal have fundet nogle steder, hvor de gerne vil være. Og så få etableret de her steder, hvor de kan tømme og tage strøm. Mod betaling, selvfølgelig, siger Henning Holm.

Årelang konflikt blusset op igen

Ulovligt parkerede autocampere i Thy, har de seneste dage fået konflikten mellem turister og de lokale campingpladser til at blusse op med fornyet styrke.

- Det er jo ulovligt. Det er snyd, mener indehaver af Hanstholm Camping, Bent Thodsen. Pladsen ligger ikke langt fra en af autocampernes foretrukne parketringspladser, hvor der somme tider overnatter op imod 70 autocampere uovligt.

Der skal nytænkning til

 

Nu foreslår turistforeningen at der skal tænkes i helt nye baner, hvis de lokale interesser skal spille sammen med autocampernes ønsker.  

- Vi har, måske været lidt vage i optrækket. Men nu må vi så gøre noget ved det. Og jeg vil opfordre både politikere og turistfolk til at gå sammen om det her og sige, hvordan kan vi løse det her til alle parters bedste.

I dag kan det være svært at finde naturskønne pladser, hvor der også må overnattes. Medmindre det skal være på en campingplads, hvor der ofte er mindre ro.

- Jeg synes ikke, der er pladser nok. Og de er svære at finde, siger Torben Jansen som er autocamper fra Kiel.