Brand i Thisted fyldte etagejendom med røg - en mistænkt anholdt

Der udbrød tidligt mandag morgen brand i en etageejendom i Thisted. Brandvæsenet kom hurtigt frem, og ingen er kommet til skade.

Nordjyllands Beredskab måtte tidligt mandag morgen rykke ud til en kælderbrand i det centrale Thisted.

- Omkring klokken halv seks bliver vi kaldt ud til en brand i en etagejendom på Rosenkrantzgade i Thisted. Branden startede i kælderen, men vi kender ikke årsagen til branden endnu, fortæller indsatsleder ved Nordjyllands beredskab Claus Sejr Pedersen.

Indsatslederen oplyser yderligere, at politiet hurtigt fik alle beboere ud af bygningen, og derfor er ingen kommet noget til.

Da TV MIDTVEST er i kontakt med indsatslederen er branden under fuld kontrol, og brandvæsenet er ved at ventilere bygningen for røg.

Ejendommen har mest af alt taget skade af røgen, som gik op gennem rørene til lejlighederne. Værst er det dog gået ud over stuelejligheden, som er blevet sod-skadet, hvilket vil sige, at hele næsten hele lejligheden er sort af støv. Alle beboerne er dog ved godt mod, oplyser indsatslederen.

Det er pædagogstuderende Jonas Bak, der bor i stuelejligheden. Han blev tidligt mandag morgen vækket af røgalarmen, hvor hans værelse var fyldt med røg.

- Opgangen var rigtig røget, så der kunne man ikke opholde sig, og i lejligheden var der også tæt af røg. Det var sgu ubehageligt. Jeg boede lige over kælderen, så min lejlighed er rigtig røget og meget sodet til, fortæller Jonas Bak.

Brandvæsenet har bestilt skadeservice, så beboerne kan få gjort rent og luftet ud i deres lejligheder efter branden.

Vaskerummet, som er placeret lige over kælderen, hvor branden startede. 
Vaskerummet, som er placeret lige over kælderen, hvor branden startede. 
Foto: Allan Ødegaard / TV MIDTVEST

En mistænkt er anholdt

Jørgen Jensen fra Lokalpolitiet i Thisted oplyser mandag morgen, at man har anholdt en mistænkt forbindelse med branden, der fandt sted omkring klokken halv seks tidligt mandag morgen.

Den mistænkte er en 40-årig mand fra lokalområdet, og han blev fundet i nærheden af ejendommen.

Han bliver fremstillet klokken 16 i grundlovsforhør i Holstebro.