Politiet efterforsker stadig kæmpebrand i Ikast

Politiet i Herning efterforsker stadig årsagen til den store industribrand i Ikast, der fandt sted sidste fredag.

For en uge siden brændte den 1000 kvadratmeter store industribygning på Lene Haus Vej i Ikast ned til grunden. Røgskyer kunne ses til Herning, og der ikke meget tilbage af bygningen.

Siden i mandags har teknikere arbejdet på at finde en brandårsag, men det er ikke lykkedes endnu.

- I forbindelse med den tekniske undersøgelse fandt vi ikke frem til en brandårsag, da der ikke blev konstateret fejl på de tekniske installationer. Noget af bygningen er så udbrændt, at ledningerne er helt væk, fortæller politikommisær i Herning Politi, Henning Præstegaard.

Fordi efterforskningen endnu ikke har kastet noget endeligt af sig, drager politiet fortsat ingen konklusioner. Muligheden for, at branden kunne være påsat er også i spil.

- Vi holder alle muligheder åbne i øjeblikket i forhold til, hvad der kunne have udløst branden. Det kunne være noget teknisk eller selvantændelse af nogle olieklude. Det kan også være, at den i yderste konsekvens kunne være påsat, siger Henning Præstegaard.

Sådan så det ud, da brandvæsenet den 28. august forsøgte at slukke storbranden.
Sådan så det ud, da brandvæsenet den 28. august forsøgte at slukke storbranden.
Foto: Holck-Photo

Medarbejderne afhøres

Politet arbejder fortsat på sagen, og efterforskerne er i gang med at afhøre alle med tilknytning til industribygningen for at finde ud af, om de har mistet noget i branden, og om de har hørt eller set noget mistænkeligt. Politikommisæren fortæller, at efterforskningen kan tage et stykke tid endnu, da der er mange, der skal afhøres, og brandens størrelse og styrke gør opklaringsarbejdet mere vanskeligt.

- At bygningen er så nedbrændt betyder, at det er rigtig svært. Vi ved, at de har haft brændbar væske derinde, og det skal Teknologisk Institut have undersøgt nærmere for at se, om der er kommet noget brændbart ind, der ikke skal være der. Så det kan godt trække ud, siger Henning Præstegaard.

På grund af brændens voldsomhed er der også en risiko for, at branden ikke bliver opklaret. 

- Den mulighed er absolut til stede fordi, vi ikke kan sporsikre. Alt er jo stort set væk derude, så det er meget svært, fortæller politikommisæren.

En voldsom brand hærgede natten til i dag en 1000 kvadratmeter industribygning på Lene Haus Vej i Ikast

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.