Balladen om Thy Teater fortsætter

Der er endnu ikke enighed om, hvordan Thy Teaters skæbne ser ud.

Egnsteateret Thy Teater var endnu engang på programmet i går aftes ved et møde i kommunalbestyrelsen.

Efter en langvarig debat, hvor bølgerne ind imellem gik meget højt, så besluttede et flertal af politikerne at stemme for en model, hvor man vil undersøge muligheden for at samarbejde mellem alle teateraktører i Thisted Kommune og lave et samarbejde med Limfjordsteateret i Nykøbing.

Derfor er det også meget svært at sige noget om Thy Teaters skæbne, fortæller Niels Jørgen Pedersen, der er formand for Kulturudvalget i Thisted Kommune. Han vil ikke udelukke, at samarbejdet mellem teateraktørerne i Thisted Kommune og Limfjordsteateret kan blive helt uden Thy Teater.

- Thy Teater kan være en del af hatten. Nu skal vi have arbejdsro og sætte os ned i udvalget og få lavet en model for, hvordan vi kan gøre det her fremadrettet, siger han.

Bekymret teaterdirektør

Der har været meget ballade i forbindelsen af den mulige lukning af Thy Teater. Det startede ved årsskiftet, da Statens Kunstfond kritiserede kvaliteten af egnteaterets forestillinger. Det fik kommunalpolitikerne til at ville trække den kommunale støtte på 2,1 millioner kroner.

quoteHvis en anden kommune skal komme med en forestilling eller to, eller man skal køre til en anden kommune, så er jeg bekymret for de tusindvis af publikummer, der er kommet fra Thy i løbet af årene

Niels Vendius, teaterdirektør, Thy Teater

Teaterdirektør Niels Vendius mener dog, at det vil være en stor fejl, hvis Thy Teater må lukke endegyldigt, og man i stedet arbejder sammen med Limfjordsteateret i Nykøbing.

- Jeg er bekymret. Thy og Thisted har siden 1858 haft sit eget teater. Generationer efter generationer af thyboere er kommet i deres eget teater, og det har altid ligget i Thisted. Lige siden har borgerne været brugere af deres eget teater. Hvis en anden kommune skal komme med en forestilling eller to, eller man skal køre til en anden kommune, så er jeg bekymret for de tusindvis af publikummer, der er kommet fra Thy i løbet af årene, slår han fast.

Efter en langvarig debat, hvor bølgerne ind imellem gik meget højt, besluttede et flertal af politikerne at stemme for en model, der skal undersøge muligheden for at samarbejde mellem alle teateraktører i Thisted Kommune - og et samarbejde med LimfjordsTeatret i Nykøbing.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Kultur.