Lukningstruede Thy Teater ændrer fokus – giver ikke op uden kamp

I dag skal Thy Teaters fremtid drøftes på et møde i Kulturudvalget i Thisted Kommune.

Det er noget af en rutsjebanetur, som Thy Teater de seneste uger har været på.

Teateret har været i stor fare for at lukke, men det ser nu ud til, at de har fået en ekstra chance for at overbevise politikerne om deres værd. En chance Thy Teater har valgt at gribe.

quoteDe holder kortene tæt til kroppen. Jeg sidder og venter spændt hele dagen.

Niels Vendius, teaterchef, Thy Teater

- Vi har selvfølgelig valgt at rette ind efter, hvad Statens Kunstfond ønsker, og som kommunen derfor også ønsker, siger Niels Vendius, der er teaterchef på Thy Teater.

Efter at teateret i en evaluering har fået kritik af Statens Kunstfond, ønsker Thisted Kommune at trække støtten til dem. Beslutningen skulle være blevet endelig afgjort på et byrådsmøde i sidste uge, men i 11. time blev teateret i første omgang reddet. Byrådet valgte at tage punktet af dagsordenen, for i stedet at sende sagen tilbage til Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget.

- Det er fantastisk. Der var så mange, der skrev læserbreve og tog fat i deres lokale politikere for at tale vores sag, siger Niels Vendius.

Børn og unge i fokus

Med den nye mulighed for at tale deres sag har bestyrelsen for Thy Teater valgt at komme med nogle bud på ændringer, så teateret i højere grad kan imødekomme kommunens ønsker til teateret. Det betyder, at teateret fremover skal fokusere på børn og unge, og at forestillinger på ældrecentre derfor skal nedprioriteres.  

- Jeg kan godt lide at lave teater for alle borgere, og alle skal føle sig velkomne, og det vil vi sørge for, at de stadig gør, men vi skal skærpe vores fokus på børn og unge, siger Niels Vendius.

quoteVi skal skærpe vores fokus på børn og unge.

Niels Vendius, teaterchef, Thy Teater

Forud for mødet i Erhvervs-, Arbejdsmarked- og Kulturudvalget er det strømmet ind med hundredvis af indsigelser, som teaterchefen håber kan være med til at trække i den rigtige retning. Udover det har Niels Vendius ikke nogen fornemmelse af, hvilken vej det går.

- Jeg ved det simpelthen ikke. De holder kortene tæt til kroppen. Jeg sidder og venter spændt hele dagen, siger Niels Vendius.

I sidste øjeblik valgte politikerne at tage punktet af kommunalbestyrelsens dagsorden.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Kultur.