Sygeplejerske om klinik-lukning i Lemvig: Det er en god beslutning

Sygeplejersken Dorthe Albertsen skal kun arbejde på Regionshospitalet Gødstrup i sommeren, fordi Regionsrådet har besluttet at lukke akutklinikken i Lemvig, da supersygehuset mangler hænder.

1:59
Dorte Albertsen er vant til at arbejde som akutsygeplejerske i både Lemvig og i Gødstrup, men i sommerperioden skal hun kun være i Gødstrup, fordi de mangler mange medarbejdere.
Foto: Nanna Lykke Smith Rasmussen, TV MIDTVEST

Akutklinikken i Lemvig lukker helt ned i en midlertidig periode, mens der om natten også bliver lukket ned i akutklinikken i Holstebro.

Det sker på baggrund af en kritisk situation på Regionshospitalet Gødstrup, hvor op mod 100 vagter om ugen mangler at blive dækket i sommerperioden.

Derfor besluttede Regionsrådet onsdag at løse problemet ved at lukke en afdeling og delvis lukke en afdeling for at rykke personalet til Gødstrup, hvor de mangler hænder.

En af sygeplejerskerne, der nu kun skal hjælpe på det nye supersygehus, er Dorte Albertsen.

- Personligt synes jeg, at det er en god beslutning. Der er så store personalemæssige udfordringer i Gødstrup, siger akutsygeplejersken og tilføjer:

- Vores ledelse har også været i gang i lang tid med at finde løsninger på det her, så det er ikke noget nyt.

Status på Akutmodtagelsen på Gødstrup

”Det er måske lidt som at tisse i bukserne”

Borgmesteren i Lemvig Kommune, Erik Flyvholm (V), forstår dog ikke Regionsrådets beslutning om at lukke klinikken helt ned i Lemvig.

- Jeg er meget uforstående og meget skuffet. Vi har været stillet i udsigt i adskillige år, at når Gødstrup kom op at køre, så blev vi lovet en akutklinik, siger han.

Borgmesteren i Lemvig Kommune, Erik Flyvholm (V), er skuffet over beslutningen om at lukke akutklinikken i Lemvig hen over sommeren.
Borgmesteren i Lemvig Kommune, Erik Flyvholm (V), er skuffet over beslutningen om at lukke akutklinikken i Lemvig hen over sommeren.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Selv om akutsygeplejersken Dorte Albertsen forstår beslutningen, så kan hun dog også godt følge borgmesterens frustrationer.

- Jeg kan godt forstå, at de er meget frustrerede i Lemvig, for nu har de lige åbnet en akutklink, som er dejlig, og det er langt for dem, der bor i yderområderne at tage til Gødstrup, men vi må også se på tallene, og vi har måske to til tre patienter derude, og det er lidt ressourcespild, siger hun.

Men ifølge sygeplejersken er løsningen bestemt ikke langsigtet.

- Det er måske lidt som at tisse i bukserne, for det er en kortsigtet løsning, men vi er nødt til at tage alt, hvad vi kan lige i øjeblikket, så vi ikke kommer ud i nogle situationer, hvor patientsikkerheden kan blive truet i Gødstrup, siger Dorte Albertsen.

Fra den 1. juli til den 14. august lukker klinikken i Lemvig midlertidigt ned, da de to ansatte i stedet skal hjælpe den hårdtpressede akutmodtagelse i Gødstrup.