Skuffelse i Lemvig efter klinik-lukning: - Jeg er meget uforstående, meget skuffet

Akutklinikken i Lemvig har været i drift siden april. Men for få patienter bliver henvist, og nu bliver konsekvensen, at personalet i stedet skal redde sommervagtplanen i Gødstrup.

2:31
Borgmester i Lemvig Kommune, Erik Flyvholm (V), er ikke tilpas med en tom akutklinik i byen over sommeren.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Den nye akutklinik i Lemvig er knap blevet åbnet, før den skal lukke igen.

Fra den 1. juli til den 14. august skal klinikken nemlig lukke midlertidigt ned, da de to ansatte i stedet skal hjælpe den hårdtpressede akutmodtagelse i Gødstrup.

- Jeg er meget uforstående, meget skuffet, er den første reaktion fra Erik Flyvholm (V), der er borgmester i Lemvig Kommune.

- Vi har været stillet i udsigt i adskillige år, at når Gødstrup kom op at køre, så blev vi lovet en akutklinik.

Et lavt aktivitetsniveau

Akutklinikken i Lemvig har været oppe at køre siden april 2022, men aktivitetsniveauet har været lavt. 

Det er blandt andet et af argumenterne for, at Regionsrådet nu har truffet beslutningen om, at flytte de to sygeplejersker fra Lemvig og til Gødstrup over sommerferien.

Status på Akutmodtagelsen på Gødstrup

- Det er diskussionen om, hvor meget aktivitet der er. Det er knap kommet i gang. Første betingelse for at få det til at køre er at udbrede kendskabet og få patienter henvist, siger borgmester Erik Flyvholm.

Der har været problemer med at lande en aftale med PLO, som har betydet, at meget få patienter er blevet henvist til akutklinikken i Lemvig.

Lone Pilgaard Sørensen (S), der er næstformand i Social- og Sundhedsudvalget i Lemvig Kommune, er uforstående overfor, at den nye klinik nu skal lukkes midlertidigt.

- Hvorfor lader de os ikke aflaste Akutmodtagelsen i Gødstrup i stedet? Der ligger en flot klinik tæt på yderområderne, men det har man valgt, at man ikke vil, siger hun.

Ekstra travlhed i sommerferien

Lemvig Kommune er godt besøgt i sommerferien, og derfor er formanden i Social- og Sundhedsudvalget bekymret over konsekvenserne for borgerne.

- Dét, der er rigtigt, rigtigt uheldigt, er, at man vælger at lukke akutklinikken i den periode, hvor der er allerflest: nemlig i sommerferien, hvor der er stor tilstrømning af turister. Det er i den grad uheldigt, siger Gunnar Lisby Kjær (V), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Lemvig Kommune.

Han påpeger, at han forstår, at de bredeste skuldre skal løfte det tungeste læs, men han har svært ved at se, at det gør den store forskel i Gødstrup, at klinikken i Lemvig skal lukkes midlertidigt.

- Selvfølgelig bidrager det en smule, men hvor er resten af Region Midt henne? Det er trods alt herude, at vi har de store afstande, fastslår han.

I sommerferien bliver akutklinikken i Lemvig lukket midlertidigt ned. Det er kommunens politikkere ikke tilfredse med.
I sommerferien bliver akutklinikken i Lemvig lukket midlertidigt ned. Det er kommunens politikkere ikke tilfredse med.
Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST

Ingen plan for fremtiden

I Lemvig er næstformanden for Social- og Sundhedsudvalget ikke tryg ved situationen, selvom der er sat en midlertidig slutdato på nedlukningen af akutklinikken.

- Jeg mangler svar på, hvad det er, man vil med vores akutklinik i Lemvig efter sommerferien, siger næstformand Lone Pilgaard Sørensen (S).

Formanden forventer stor velvillighed fra Regionsrådet.

- Vi i Lemvig har leveret vores part, men det skal der følges op på. Vi forventer, at vi får fuld bemanding på klinikken fra 14. august, siger formand Gunnar Lisby Kjær (V).

Der er endnu ikke fundet en løsning på personaleudfordringerne på Gødstrup, og derfor er det også usikkert, hvad status er med klinikken i Lemvig efter sommerferien.

Tirsdag lavede TV MIDTVEST dette indslag om situationen på Akutmodtagelsen på Regionshospitalet Gødstrup.

2:14
Personalet flygter fra Akutafdelingen på Gødstrup. Der er ikke hænder nok, til at få vagtplanen til at gå op hen over sommeren.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST