Beslutningen er truffet: Personale fra akutklinikker skal til Gødstrup

Store udfordringer med at dække vagter ind, betyder, at personale nu bliver rykket fra akutklinikker i Lemvig og Holstebro til Regionshospitalet Gødstrups akutmodtagelse.

0:50
På Akutmodtagelsen i Gødstrup er der lige nu 19 ubesatte stillinger.
Foto: Søren Braad Andersen, Region Midtjylland

Akutklinikken i Lemvig lukker helt ned i en midlertidig periode. Om natten bliver akutklinikken i Holstebro også uden bemanding.

Onsdag var Regionsrådet samlet for at finde en løsning på den kritiske situation på Regionshospitalet Gødstrup, hvor op mod 100 vagter om ugen mangler at blive dækket i sommerperioden.

- Der er ikke nogen løsning, man lige kan trække ned fra hylden, fastslår Anders G. Christensen, da han får ordet til regionsrådsmødet.

Tirsdag fortalte TV MIDTVEST, hvordan en mulig løsning på personaleudfordringerne på Gødstrup kunne være at midlertidigt lukke og delvist lukke akutklinikkerne i Lemvig og Holstebro. 

I dag blev det bekræftet, at det er, hvad der kommer til at ske.

For akutklinikken i Lemvig hedder det en midlertidig nedlukning fra den 1. juli til den 14. august. I Holstebro lukker akutklinikken i samme periode om natten.

- Det her er en løsning, som over sommeren forhåbentlig kan hjælpe personale og ledelse på Gødstrup, siger regionsrådsmedlem Anders G. Christensen (V).

Dertil kommer en stribe andre tiltag, som lige nu drøftes på et regionsrådsmøde i Region Midtjylland.

- Vi er klar over, at der ligger masser af arbejde til Regionsrådet efter sommerferien, slutter Anders G. Christensen med hentydning til, at der skal findes en mere permanent løsning.

2:10
Personalet flygter fra Akutafdelingen på Gødstrup. Der er ikke hænder nok, til at få vagtplanen til at gå op hen over sommeren.