Ingen penge til Gødstrup

Regeringen valgte at følge ekspert-udvalget i sagen om nyt storsygehus

Der var kun penge til Skejby og Viborg, da regeringen mandag fordelte sygehus-milliarderne.

- Dagen kunne have været bedre, sagde regionsrådsformand Bent Hansen til TV/MIDT-VEST umiddelbart efter, at han mandag formiddag havde været til orienteringsmøde i Sundhedsministeriet i i København.

Regeringen, med den konservative sundhedsminister Jakob Axel Nielsen i spidsen, har valgt at følge Juhl-udvalgets vejledning om ikke at give  penge til et nyt storsygehus i Gødstrup. Kun sygehusene i Skejby og Viborg vil modtage penge. Skejby bliver bevilget 6,6 mia. kr. - mens 1,1 mia. kr. ryger til Viborg. Penge, hvoraf 40 procent, skal finasieres af Region Midtjylland selv.

Hvad angår Vestjylland har regeringen valgt at satse på det eksisterende sygehus i Herning - indtil det modsatte er bevist.

- Gødstrup er ikke helt død. Vi har fået tre til fire måneder til at overbevise regeringen om, at et nyt vestjysk sygehus er den bedste løsning, siger Bent Hansen. Vi har chancen, hvis vi formår at gøre papirarbejdet rigtigt. Det vi skal beslutte nu er, om det er det vi vil - eller om vi blot vil følge regeringen og ikke kæmpe videre, siger regionsrådsformanden.

 Se pressemeddelse fra Sundhedsministeriet


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.