Statsforvaltning ind i Jobcenter-sag

Statsforvaltningen er nu på eget initiativ gået ind i jobcenter-sagen fra Struer, hvor en mand ikke kunne få fri til at deltage i sin egen mors begravelse.

Statsforvaltningen beder nu Struer Kommune om en redegørelse for at klarlægge, om kommunen har brudt lovgivningen. Sagen begyndte, da den arbejdsløse Torben Westerdahl Frederiksen ikke kunne få fri fra et informationsmøde for at deltage i sin egen mors begravelse. Det satte en debat i gang, og Jobcenteret i Struer blev bedt om en redegørelse for sagen.

Borgmester i Struer Kommune Niels Viggo Lynghøj har netop fået den redegørelse, og Struer Kommune fastholder, at man har handlet helt efter loven. Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har ellers udtalt, at de ansatte på Jobcenteret ikke har tænkt sig godt nok om.

Redegørelsen er nu videresendt til Statsforvaltningen, og ifølge borgmester Niels Viggo Lynghøj er der ikke noget at komme efter.

- Jobcenteret har handlet efter det regelsæt, der nu engang findes, siger borgmester i Struer Kommune, Niels Viggo Lynghøj, til TV/MIDT-VEST.

Statsforvaltningens afgørelse ligger klar indenfor de næste par dage.

Hør interview med Niels Viggo Lynghøj:


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.