Øjet hævet og titlen erobret: Vi besøgte verdensmesteren dagen derpå

​TV MIDTVEST har besøgt Danmarks bedste kvindelige bokser i Struer dagen efter den store triumf. Dina Thorslund er både øm, glad og verdensmester.

Venstre øje er hævet godt op, men et lille smil i mundvigen og et stort glitrende boksebælte hængende tungt over skulderen vidner alligevel om, at selv de hårdeste timer i træningslokalet har været al sliddet værd.

Struer-bokseren Dina Thorslund kan efter 10 tunge omgange mod den 50-årige jamaicanske modstander, Alicia Ashley, kalde sig interim verdensmester i bokseforbundet WBC. En slags midlertidig VM-titel, som i første omgang var tilgængelig, fordi den forsvarende verdensmester måtte opgive den, da hun blev skadet. 

Dagen efter den store triumf er 24-årige Thorslund stadig godt tilfreds med tilværelsen.

- Jeg er helt vildt glad. Da jeg kom hjem, var der flag i min indkørsel. Det er bare så stort, og jeg er lettet, lyder det fra den nykårede verdensmester.

Dina Thorslund slapper af hjemme i Struer dagen efter boksetriumfen.

Kroppen har det fint

Dina Thorslund gik alle 10 omgange mod Alicia Ashley, der tvang danskeren til at bokse op til sit bedste.

Et par øretæver måtte hun også tage imod, men der skal mere til at ryste den danske verdensmester.

- Kroppen har det egentlig fint. Man bliver altid øm efter en kamp. Det hører sig til.

- Hovedet har det også fint. Jeg er lidt medtaget og lidt blå, men der er ikke noget med hovedpine og sådan noget, siger Dina Thorslund.

- Kunne jeg have gjort mere?

Den 24-årige bokser gør, hvad hun kan for at nyde momentet. Hun ved, triumfer af denne kaliber er sjældne.

Derfor bliver dagen brugt hjemme i Struer. Sammen med familien, sønnen og hundene.

Den ømme krop plejes med hygge hjemme i sofaen.
Den ømme krop plejes med hygge hjemme i sofaen.
Foto: Jacob Nielsen, TV MIDTVEST

Men selvom hun gør, hvad hun kan for at suge øjeblikket til sig, er hun alligevel i fuld gang med at finkæmme præstationen i bokseringen. Alle tænkelige fejltrin skal veksles til brugbare erfaringer.

- Jeg går og tænker på, om jeg kunne have gjort mere. Kunne jeg have gjort kampen mindre tæt? Var der mere, jeg kunne have gjort for at give en bedre kamp? Hvad kan jeg gøre bedre til næste gang?

- Jeg er allerede i gang med at forberede, hvad jeg skal arbejde videre på, fortæller Dina Thorslund.

- Det var ikke kun mig, der vandt

1.500 mennesker var mødt op for at støtte det danske boksehåb i jagten på det prestigefyldte bælte, der er statussymbol nummer et for boksere i verdensklassen.

Titlen blev erobret, men det holdt til tider hårdt. Derfor var opbakningen af uvurderlig størrelse for den danske bokser.

- Det var ikke bare mig, der vandt. Det var også alle dem, som kom for at se mig og alle dem, der har støttet mig hjemmefra. Stemningen gjorde det bare endnu større, end hvis jeg havde været alene om det. Allerede inden jeg kom ind i hallen, kunne jeg høre dem. Det var en fantastisk stemning at stå i, lyder det fra Dina Thorslund.

Dina Thorslund få øjeblikke efter titlen var sikret.
Dina Thorslund få øjeblikke efter titlen var sikret.
Foto: TV MIDTVEST

- Jeg har så mange at takke. Sponsorer, min træner og alle dem, der bakker mig op. Fans og familie. Det betyder så meget mere, end folk kan forestille sig. Folk er kommet hen for at sige tillykke, selvom de ikke kender mig, og det er det bedste skulderklap, man kan få.

Den ultimative drøm

Målet er at fastholde titlen som verdensmester i WBC-forbundet. Det kræver en kamp mod Fatuma Zarika, der er den tidligere indehaver af bæltet, som hun mistede i en skadespause.

Derfor er den 32-årige kenyaner nu førsteudfordreren til Thorslunds boksetrone. Det passer danskeren fint. Hendes målsætninger strækker sig sjældent langt ud i fremtiden.

- Den ultamitve drøm er at vinde den næste kamp. Det er altid fokus for mig. Så lige nu hedder den Fatuma Zarika, og så går jeg efter de andre bælter bagefter, siger Dina Thorslund.

Danskerens sejr over Alicia Ashley bringer hendes rekordliste op på 11 sejre. Heraf har seks været på knockout.