Struer-bokser Dina Thorslund er verdensmester

Dina Thorslund har netop kæmpet på hjemmebanen i Struer, hvor hun efter ti runder slog modstanderen Alicia Ashley. Thorslund kan dermed kalde sig verdensmester.

Efter ti tætte runder kan 24-årige Dina Thorslund kalde sig interim verdensmester i superbantamvægt i bokseforbundet World Boxing Council (WBC), efter at hun netop har været i kamp mod den noget ældre jamaicaner, Alicia Ashley.

Kampen foregik på danskerens hjemmebane i Struer, hvor over 1500 mennesker var mødt op for at støtte hende.

Dina Thorslund kom godt fra start, men mistede lidt pusten midt i kampen. Hun fik dog kæmpet sig tilbage, og der var fuld smæk på næven i sidste omgang.

Og der var slet ingen tvivl om, at Dina Thorslund var vinderen af kampen. Alle dommerne mente nemlig, at danskeren vandt. Dermed kan hun nu kalde sig for interim WBC-verdensmester.   

En interimtitel dækker over, at det er en slags midlertidig VM-titel, og danskeren sejrede med dommerstemmerne 97-93, 96-94 og 96-94

- Jeg er lettet. Det er en kæmpe forløsning. Og for satan en hal. Jeg er så glad, at jeg kan tude, siger Dina Thorslund lige efter sejren.  

Dina Thorslund skal allerede i kamp igen den 28. maj, hvor hun skal møde den forsvarende WBC-mester Fatuma Zarika, der måtte afgive titlen, fordi hun er skadet.

Danmarks pt. stærkeste kvindelig bokser, 24-årige Dina Thorslund fra Struer, gik i lørdag aften i ringen til karrierens foreløbig største opgave

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sport.