Nu vil manden med fiskerlussingen i Folketinget

John Jørgensen har besluttet sig for at gå ind i politik som løsgænger.

John Jørgensen vil nu forsøge at gøre som entertaineren Jacob Haugaard - nemlig at blive valgt til Folketinget som løsgænger. Foto: TV MIDTVEST arkiv

Han blev landskendt, da han i en video på Facebook gik i rette med Dansk Folkepartis kampagne "Smid tørklædet og meld dig ind i Danmark" og truede med at uddele en "fiskerlussing".

Læs også Vestjyde truer DF med fiskerlussinger i viral video

Og nu har John Jørgensen fra Struer så besluttet sig for at stille op til Folketinget som løsgænger, skriver Kristeligt Dagblad.

- Egentlig havde jeg ikke tænkt mig at gøre mere end det, jeg havde jo fået luft. Men jeg synes, det forpligter, at flere og flere lægger pres på mig for at tage den videre. Så nu stiller jeg op som løsgænger. Ligesom Jacob Haugaard for 25 år siden. Ene mand. Jeg skal ud og samle 200 underskrifter på, at nogen vil lade mig opstille uden for partierne, og får jeg det, så er jeg kandidat til Folketinget, siger John Jørgensen til Kristeligt Dagblad.

Mere menneskelighed

Det lykkedes som bekendt entertaineren Jacob Haugaard at blive valgt til Folketinget. Valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet levner dog ikke Jørgensen mange chancer.

Det får dog ikke den nye vestjyske til at miste modet - han arbejder nu på at definere sin politik.

- Jeg kan ikke udtale mig om, hvor højt eller lavt vildsvinehegnet skal være, eller hvor langt der skal være til en vindmølle. Det er ikke der, jeg er. Men jeg føler en tørst efter, at vi skal have mere menneskelighed ind i den måde, vi driver politik på. For vi har store udfordringer. Og når jeg siger store udfordringer, tænker jeg på miljøet og ikke integrationen. Det er meget vanskeligere at udvise en vandstigning, så den slags skal vi til at tage stilling til, siger han til Kristeligt Dagblad.