Lokalsamfund går sammen for at hjælpe Struer-bokser med VM-drøm

Dina Thorslund får penge fra flere lokale erhvervsdrivende, der gerne vil hjælpe hende med at fortsætte karrieren efter brud med boksepromotor.

- Jeg bliver holdt lidt for nar, og det er jeg træt af.

Den danske WBO-verdensmester i super-bantamvægt, Dina Thorslund fra Struer, luftede lige omkring jul sin utilfredshed med boksepromotor-selskabet Team Sauerland.

Og for godt 10 dage siden endte de to parter så i hvert sit ringhjørne.

Siden har Dina Thorslund bokset med at skaffe penge til at holde liv i karrieren. For det kræver store økonomiske muskler at få arrangeret store internationale boksekampe.

Men nu kommer lokalsamfundet Struer-bokseren til undsætning. Flere lokale erhvervsdrivende har meldt sig klar til at poste penge i Dina Thorslund – nærmere bestemt en ny VM-kamp i Struer Energy Park.

Én af dem, der har budt sig til som en hjælpende hånd, er Søren Jensen, der ejer, Joca A/S i Vinderup.

- Det, hun har præsteret, er jo enestående. Vi har en verdensmester i Struer, og det er vi utroligt stolte over og glade for. Nu skal vi hjælpe hende videres på hendes rejse, siger Søren Jensen.

Umuligt at løfte opgaven alene

Da Dina Thorslund brød med sin boksepromotor, virkede drømmen om en VM-kamp meget langt væk. Derfor er hun meget glad for, at der er nogen som Søren Jensen, der er villige til at støtte op.  

quoteVi er mega taknemmelige og stolte over det. Når jeg forhåbentligt står som vinder, så er det hele byens sejr. 

Dina Thorslund, professionel bokser. 

- Vi vidste jo, at bruddet ville gøre, at vi skulle stå med det hele selv, og hvis vi ikke har byen og erhvervslivets opbakning, så kommer sådan et stævne simpelthen ikke til at ske, fortæller Dina Thorslund.

De erhvervsdrivende har meldt sig på banen, efter man i det lokale dagblad kunne læse en opfordring om at støtte Dina Thorslunds karriere – både for bokseren og byens skyld.

- Vi har fået en stor tilkendegivelse fra erhvervslivet i Struer og omegn om, at de vil bidrage og få sat Struer på landkortet igen, siger Søren Jensen.

Hele byens sejr

Og det er ikke kun erhvervslivet, som håber, at Dina Thorslund får den støtte, hun har brug for. Det samme gør Struers borgmester.

- Det giver jo en fortælling for borgerne og kommunen. Der er en stolthed omkring det. Vi bliver placeret på Danmarkskortet, og alle kommuner vil jo gerne være kendt for noget positivt og godt. Det kan Dina Thorslund hjælpe os med, siger Niels Viggo Lynghøj (S).

Dina Thorslund fortæller, at det har været stort at mærke den kæmpe opbakning, hun har fået.

- Vi er mega taknemmelige og stolte over det. Når jeg forhåbentligt står som vinder, så er det hele byens sejr. Havde den ikke været med til det, havde jeg heller ikke gjort det. Det bliver en kæmpe sejr for os alle sammen. Det bliver faktisk noget lidt specielt, siger Dina Thorslund.

VM-kampen skal efter planen løbe af stablen til maj.

 

Sidst, Dina Thorslund var i ringen, var i juni, hvor hun forsvarede sin VM-titel mod australske April Adams.

SE OGSÅ: Indslag fra juni 2019, da Dina Thorslund forsvarede sit VM-bælte i Horsens.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sport.