Boksning: Dina fra Struer fightede sig til VM-titel med brækket finger

Fire runder med en brækket finger. Dina Thorslund bed smerten i sig, da hun lørdag aften forsvarede sit VM-bælte.

En brud på venstre langefinger midt i en af en kamp om verdensmesterskabet. 

quoteHalvvejs inde i kampen kunne jeg godt mærke, at jeg havde ondt.

Dina Thorslund, bokser. 

Lidt af et mareridt vil de fleste mene. Men lørdag aften var bokser Dina Thorslund så meget i zonen, at hun bed smerten i sig. 

- Halvvejs inde i kampen kunne jeg godt mærke, at jeg havde ondt i især venstre hånd. Fra syvende omgang bliver jeg enig med min træner om, at jeg skal køre kampen sikkert hjem, fortæller Dina Thorslund i en pressemeddelelse. 

Den taktik lykkedes. Australske April Adams blev holdt væk i kampens sidste omgange. På den måde forsvarede Struer-bokseren sit VM-bælte i superbantamvægt. Den brækkede finger gør, at Thorslund må vente fire uger, inden hun igen kan få boksehandskerne på. 

Ny vægtklasse og nye udfordringer

Lørdagens sejr giver grobund for at kigge frem. Næste store opgave for Dina Thorslund bliver sandsynligvis i den højere vægtklasse fjervægt. Her kan en anden verdensmester, amerikaneren Heather Hardy, eller danske Sarah Mahfoud bliver modstanderen. Thorslund er fuld af tiltro til egne evner, selvom hun skal op i en tungere vægtklasse. 

- Jeg kunne eksempelvis tage Sarah Mahfoud om lørdagen, og så Heather Hardy om søndagen. Uanset hvad så er jeg overbevist om, at jeg også kan dominere i en ny vægtklasse, fortæller Dina Thorslund. 

Med en tvungen pauser væk fra bokseringen grundet skaden kan danskeren nu gå på sommerferie. Næste kamp vil efter planen blive programsat til efteråret. Dina Thorslund er aktuelt den eneste danske verdensmester i professionel boksning. 

Dagen efter VM-kampen var TV MIDTVEST på besøg hos Dina Thorslund. 

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sport.