Kommune, politi og borgere: Satudarah skal holde sig væk fra Struer!

Den berygtede rockergruppen er på vej til at slå sig ned i Struer. Politiet tyer til bandepakken i forsøget på at forpurre planerne.

2:36
Borgere, kommune og politi er bekymrede ved udsigten til, at rockergruppen Satudarah vil slå sig ned i Struer. Fra venstre ses struerbo Per Thorup, vicepolitiinspektør Allan Laustsen, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller og struerbo Maja Greve Brunhøi.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Politiets blik er i denne tid rettet mod en rød murstensejendom på Søndergade 13 midt i Struer. Bygningen har engang huset FA Bar, men nu mistænker politiet, at rockerklubben Satudarah vil slå sig ned. Måske er de endda allerede rykket ind.

Uanset hvad, så skal rockerklubben, der selv kalder sig for en multikulturel motorcykelklub, ikke forvente en varm velkomst i byen. Hverken kommune, politi eller de borgere, som TV MIDTVEST har talt med tirsdag, står klar med åbne arme.

- De skal holde sig væk. De skal ikke til vores by. Vi har problemer nok med narko, så de skal ikke også komme, lyder meldingen fra Per Thorup, der bekymrer sig særligt for kommunens unge, der måske kan blive fristet til at blive en del af rockerklubben. 

Kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller fortæller, at Struer Kommune lige nu gør alt, hvad den kan, for at spænde ben for Satudarahs planer om at åbne en afdeling i byen.

- Vi har et meget tæt og dagligt samarbejde med politiet, hvor vi undersøger forskellige muligheder. Politiet kan gøre noget, og vi som kommune kan også gøre noget.

Det er i bygningen her på Søndergade 13 i Struer, at Satudarah har lejet sig ind.

Jesper Thyrring Møller vil dog ikke afsløre, hvilke håndtag de som kommune kan skrue på i forsøget på at få sat en stopper for det, Rigspolitiet betegner som en kriminel international organisation, der er involveret i forskellige typer af kriminalitet i Danmark

Bandepakken i spil

I 2017 præsenterede den daværende justitsminister Søren Pape Poulsen den seneste bandepakke med værktøjer til politiet, der blandt andet skal gøre det sværere for rockere og bander at slå sig ned i landet. 

Og det er netop værktøjerne i bandepakken, som Midt- og Vestjyllands Politi læner sig op ad i kampen mod Satudarah.

- Én af mulighederne er, at vi kan give dem et opholdsforbud mod at være i bygningen (i Søndergade, red.). Hvis der nogle konflikter, kan politiet udstede et opholdsforbud, og så kan vi arbejde med exit-programmer og få dem ud af rockermiljøet. Det er tre værktøjer, der generelt bliver brugt, fortæller vicepolitiinspektør Allan Laustsen. 

Han lægger i dag ikke skjul på, at alt tyder på, at det er Saturdah, der har fundet vej til vestjyske. Alene de sort-gule rygmærker afslører dem, lyder det fra politiet. 

Fokus på borgernes tryghed

At medlemmer fra en verdensomspændende rockerbande nu kan blive nærmeste nabo skræmmer flere borgere i byen. 

- Det lyder ikke til, at de er nogle særligt søde mennesker, så dem kunne jeg da ikke tænke mig at møde på gaden. For min skyld måtte de gerne holde sig væk, siger Maja Greve Brunhøj, der er studerende og bor i Struer. 

Netop trygheden for borgerne er politiets største fokus lige nu. 

- Vi forsøger at være meget synlige i området, også for at skabe tryghed for borgerne i Struer. Vi har fokus på at holde øje med bygningen og holde øje med den trafik, der er til og fra bygningen, siger Allan Laustsen. 

TV MIDTVEST har forsøgt at få en kommentar fra Satudarah, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.