Politiet lukker Satudarah-klubhus i Viborg

Politiet lukker fredag Satudarahs klubhus på Gamle Århusvej i Viborg.

I disse minutter er politiet i færd med at lukke det Satudarah-klubhus på Gamle Århusvej i Viborg, hvorfra 17 medlemmer torsdag aften blev anholdt.

Lukningen sker som led i en fælles indsats i den tværgående enhed, Særlig Efterforskning Vest, mod rockerklubhuse i Horsens, Aalborg, Randers og altså Viborg, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Vi vurderer, at risikoen, for at der sker angreb på rockerklubhusene i det vestlige Danmark, er lige så stor, som den er på Sjælland. Derfor har vi foretaget en tilsvarende indsats. Vi vægter sikkerheden for borgerne højt, og med lukningen af rockerklubhusene bliver det færre offentlige mål for angreb i konflikten. Folk skal ikke gå og frygte for deres liv og lemmer, bare fordi de opholder sig i nærheden af bestemte adresser, fortæller Brian Voss Olsen, der er leder af Særlig Efterforskning Vest.

Lukningen gælder foreløbigt frem til den 24. november. Overtræder nogen det forbud, risikerer man fængsel op til to år. 

17 anholdt torsdag

Midt- og Vestjyllands Politi anholdt torsdag aften 17 personer med tilknytning til klubhuset på Gamle Århusvej i Viborg. De blev enten løsladt eller overdraget til andre politikredse.

I førnævnte pressemeddelelse fremgår det, at politiet i forbindelse med en ransagning torsdag blandt andet fandt et oversavet jagtgevær.